Ai încercat să gătești pâine acasă, însă rezultatul nu te-a mulțumit? Playtech Știri îți prezintă rețeta cu care nu vei da greș niciodată. Există un ingredient pe care trebuie să-l adaugi neapărat în aluat, pentru ca pâinea să iasă pufoasă ca la brutărie. Află în rândurile de mai jos cum să procedezi.
Indiferent dacă ești începătoare sau nu în ale gătitului, rețeta de pâine de casă pe care ți-o vom prezenta astăzi este foarte ușor de respectat. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, ci de cele de bază. Să prepari aluatul nu durează foarte mult timp, iar coacerea ține circa 40-50 de minute.
Pentru ca rezultatul să fie ca la brutărie însă, trebuie să folosești un ingredient utilizat des la clătite. Va ajuta preparatul să se mențină pufos la interior, prin acțiunea dioxidului de carbon din el. Este vorba despre apa minerală, considerată un agent de creștere perfect în cazul drojdiei.
Mai mult decât atât, apa minerală are o contribuție importantă și în ceea ce privește textura exterioară a pâinii. Produsul adăugat în aluat ajută la formarea unei cruste crocante la exterior. Fenomenul este simplu de înțeles, potrivit celor mai experimentate gospodine.
Apa minerală, expusă la temperaturi ce ating valori termice ridicate, degajă dioxid de carbon. Astfel se formează crusta exterioară crocantă a pâinii, care le place tuturor românilor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pâinea de casă este gata! Rezultatul final va fi pe placul tuturor, fără îndoială. Preparatul va ieși moale și pufos la interior, iar în partea exterioară va prezenta crustă crocantă. Poți tăia pâinea felii imediat după ce s-a răcit. Nu o secționa cât timp este fierbinte, fiindcă își va pierde forma. Poftă bună!