Orban a răbufnit! Ce a putut să spună despre creșterea alocațiilor. Adevărul a ieșit la iveală

Orban a răbufnit! Ce a putut să spună despre creșterea alocațiilor. Adevărul a ieșit la iveală

Premierul Ludovic Orban declara, la începutul săptămânii, că nu a fost luată o decizie de către liberali cu privire la alocațiile pentru copii, însă a fost analizată varianta ca acestea să fie acordate sub forma unor vouchere, care să fie utilizate numai în interesul copiilor. Liderul PNL a adăugat că și în alte țări există un astfel de model.

Orban a răbufnit! Ce a putut să spună despre creșterea alocațiilor

Din ce în ce mai multă presiune se pune pe deciziile Guvernului Orban, având în vedere declarațiilor membrilor privind bugetul pe anul acesta și lipsa banilor pentru mărirea alocațiilor copiilor, așa cum se  stabilise anul trecut prin lege. Ludovic Orban este bombardat în ultima perioadă cu întrebări pe marginea acestui subiect, în cele din urmă acesta răbufnind, în direct la Antena 3.

Orban a răbufnit! Ce a putut să spună despre creșterea alocațiilor. Adevărul a ieșit la iveală
Orban a răbufnit! Ce a putut să spună despre creșterea alocațiilor. Adevărul a ieșit la iveală

”A câta oară îmi puneți întrebarea asta? Credeți că o să aveți un răspuns diferit față de ce v-am spus până acum? Nu pot fi majorate, nu poate fi pusă în practică legea, de aceea am dat ordonanța de urgență pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a majorării alocațiilor. Această dublare, care a fost impusă de PSD și de câțiva populiști din Parlament, nu prea are fundament în realitate pentru că nu poți să dublezi alocațiile de două ori într-un an. În mod evident, acest lucru nu poate fi rezolvat decât la rectificarea bugetară”, a spus Ludovic Orban.

Adevărul a ieșit la iveală

Mărirea alocațiilor cu 4% nu va fi posibilă nici în luna august, după cum declara Premierul, datorită lipsei banilor la bugetul centralizat al statului. Din păcate, alocațiile copiilor nu se vor mai dubla de la data de 1 august. Noul termen nu a fost anunțat, asta după ce Senatul a respins pe 3 februarie, proiectul de ordonanță de urgență în cauză. Senatul a respins în cursul pe 3 februarie proiectul de ordonanță de urgență care viza dublarea alocațiilor pentru copii. Subliniem faptul că respingerea proiectului a fost votată cu da de către 95 de senatori, ceilalți 14 fiind împotrivă. Legea a fost promulgată de către șeful statului pe data de 14 ianuarie.

„3,6 milioane de copii ai României aşteptau legea. Am votat pentru  eliminarea cinismului din partea Guvernului PNL”, a declarat Liviu Pop, senator al Partidului Social Democrat.

În România există 3, 61 de milioane de beneficiari ai alocațiilor, care primesc 600 de milioane de lei lunar în total. Amintim că proiectul aferent are ca scop prorogarea aplicării prevederilor Legii nr. 14/2020 care are în vizor dublarea alocațiilor pentru copii în vederea eficientizării exercițiului financiar pentru asigurarea echilibrului cheltuielilor bugetare. Daniel Fenechiu a susținut că PNL nu se opune majorarea alocației, iar că Guvernul a arătat cât se poate de clar că nu există alocare bugetară pentru măsura propusă și a arătat că poate să îndeplinească ceea ce a stabilit Parlamentul prin adoptarea bugetului de stat. Sursa citată a mai adăugat că „este trist faptul că intră într-o retorică electorală încă de la începutul anului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI