Marius Budăi a găsit soluția pentru dublarea alocațiilor copiilor: ”Le-am spus și guvernanților!”

Marius Budăi a găsit soluția pentru dublarea alocațiilor copiilor: ”Le-am spus și guvernanților!”

Fostul ministru al Muncii susține că a găsit o soluție prin care alocațiile copiilor ar putea, într-adevăr, să fie dublate. Marius Budăi a mai declarat că le-a comunicat și actualilor guvernanți toate aceste informații. Alături de anumite indicații despre sursa de finanțare pentru aceste drepturi bănești ale copiilor.

Marius Budăi a găsit soluția pentru dublarea alocațiilor copiilor: ”Le-am spus și guvernanților!”

Marius Budăi le-ar fi indicat chiar și sursa de finanțare pentru alocații, noilor guvernanți. De asemenea, social-democratul a mai precizat, în această săptămână, și că este „o iresponsabilitate şi o lipsă de profesionalism” din partea actualului Executiv să amâne majorarea alocațiilor. Amânarea creșterii alocațiilor din partea Guvernului PNL vine în contextul în care legea a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis. Actualii guvernanți sunt de părere că drepturile pentru copii vor grește abia după 1 iulie.

Marius Budăi a găsit soluția pentru dublarea alocațiilor copiilor ”Le-am spus și guvernanților!”
Marius Budăi a susținut că a găsit soluția salvatoare, în vederea dublării alocațiilor copiilor

„Le-am dat soluția legală! Nu vor să mărească alocațiile! Este o minciună ceea ce fac! Am explicat foarte clar! În buget sunt cuprinși banii pentru alocații pe o durată de 12 luni de zile. Dublarea lor însemna faptul că dacă de la 1 ianuarie ar începe…s-ar reduce banii pentru 6 luni. Cum alocațiile pentru luna iulie se plătesc abia în august, aveau posibilitatea să facă rectificare bugetară și să pună banii în cont. Ei se gândesc doar la alegerile anticipate și la rezultatul lor electoral.”,  a declarat Marius Budăi, într-o intervenție pe un post TV.

La începutul săptămânii, fostul ministru al Muncii, din guvernul condus de Viorica Dăncilă, mai susținea și că alegerile anticipate sunt foarte dorite de Guvernul PNL. De aceea, orice creștere a subvențiilor pentru cei mici ar putea să vină doar într-un asemenea context și odată cu finalizarea alegerilor.

„Este o iresponsabilitate din partea Guvernului, o lipsă de profesionalism şi acum poate vom înţelege cu toţii de ce îşi doresc atât de mult alegerile anticipate şi tot prorogă termene astfel încât să se întâmple dacă se va întâmpla, dar cu siguranţă nu se va întâmpla după alegerile anticipate”, susținea Marius Budăi, la Palatul Parlamentului, anunță Agerpres.