Ludovic Orban, propunerea PNL pentru postul de premier. Primele declarații

Cum a apărut Ludovic Orban, în plină criză guvernamentală. Declarații de ultimă oră de la Râșnov

Ludovic Orban este propunerea PNL pentru postul de premier. Acesta a făcut și primele declarații. Mai mult decât atât, Orban a anunţat, joi, că propunerea de prim-ministru cu care PNL  merge la consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis este în „persoana preşedintelui PNL, subsemnatul Ludovic Orban”.

Ludovic Orban, propunerea PNL pentru postul de premier

Ludovic Orban a făcut primele declarații, după consultările de la Cotroceni. PNL a fost primul partid care a participat la aceste consultări cu președintele Klaus Iohannis. După consultări, acesta a afirmat: ”Noi vrem să fie respectată Constituția. Românii vor un parlament nou care să îi reprezinte cu adevărat. Eu sunt un om serios.Evident că nu am încredere în PSD. Obiectivul nostru este să câștigăm alegerile locale în toate localitățile în care acest lucru este posibil. Noi colaborăm în condițiile pe care le-am stabilit. PNL a bătut PSD în referendumul pentru justiție”, a fost declarația lui Ludovic Orban.

Propunerea PNL pentru postul de prim-ministru

Mai mult decât atât, Ludovic Orban a anunțat azi că propunerea de prim ministru din partea PNL este în ”persoana preşedintelui PNL, subsemnatul Ludovic Orban”.

„Am hotărât azi mandatul delegaţiei PNL la consultările de la Cotroceni. Propunerea de prim-ministru este conformă cu consiliul naţional al PNL, propunerea de premier este în persoana preşedintelui PNL, subsemnatul Ludovic Orban. De aemenea, am stabilit ca delegaţia să transmită preşedintelui susţinerea pentru obiectivul declarat al preşedintelui de convocare a alegerilor anticipat iar decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate”, a declarat Ludovic Orban în cadrul unei conferinţe de presă.

sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea
sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Calendarul consultărilor de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis

Calendarul consultărilor de la Palatul Cotroceni este următorul:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL)
Ora 12:45 – Partidul Social Democrat (PSD)
Ora 13:30 – Uniunea Salvați România (USR)
Ora 14:15 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)
Ora 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP)
Ora 15:45 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)
Ora 16:30 – Grupul parlamentar Pro Europa
Ora 17:15 – Grupul parlamentar al minorităților naționale

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că după consultări, ar putea anunța persoana desemnată pentru formarea unui nou Guvern. Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR împotriva Guvernului Orban, la numai trei luni de la învestirea în funcție. Moțiunea a strâns 261 voturi „pentru”, prin urmare, Guvernul a fost demis. Acesta nu mai poate adopta decât acte administrative.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI