Ce spune Orban despre înlocuirea alocațiilor copiilor cu vouchere. Răspunsul așteptat cu nerăbdare de români

Ce spune Orban despre înlocuirea alocațiilor copiilor cu vouchere. Răspunsul așteptat cu nerăbdare de români
Cât costă casa impunătoare a lui Ludovic Orban! Imagini cu vila premierului României. Foto

Despre subiectul înlocuirii alocației copiilor cu vouchere, Premierul Ludovic Orban a revenit asupra subiectului și a spus că nu a lansat niciodată această ipoteză pentru România, ci doar că a dat exemplul altor țări în care se aplică această variantă.

Ce spune Orban, despre înlocuirea alocațiilor copiilor cu vouchere

Ludovic Orban a făcut declarații despre înlocuirea alocației cu vouchere. Iată ce a spus:

„În alte ţări, de exemplu, pentru a stimula familiile cu mai mulți copii, există o formă de reducere a impozitului. Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului. De exemplu, poate exista sistemul de acordare a unor vouchere”, afirma Ludovic Orban în urmă cu două zile.

Ce a spus Ludovic Orban în urmă cu două zile

Iată și declarația lui Ludovic Orban pe acest subiect făcută în urmă cu două zile:

„Așa ați citit pe crawl la un post de televiziune, eu n-am spus niciodată așa ceva. Am dat exemple, întrebat fiind, că există și alte modalități de a sprijini financiar în alte țări. M-am referit la alte țări. Am spus clar că nu există niciun proiect referitor la acest subiect, că noi respectăm legislația și obiectivul nostru e sa creștem alocațiile pentru copii”, a spus acesta.

Despre înlocuirea alocațiilor cu vouchere au comentat și românii. Iată ce păreri au aceștia: „Partea bună cu voucherele este că părinții sunt obligați, măcar o dată pe lună, să intre la școală”.”Cred că e mai ușor fiindcă poți să controlezi pe ce se cheltuie respectivii bani”. „Dacă ai acces la toate magazinele, mi se pare ok”.  Sunt români care nu sunt de acord cu această variantă: „Nu sunt de acord. Ne omoară, să ne lase în pace”. Alții își doresc orice variantă, numai ca alocația să fie mai mare: „E bine oricum, numai să fie alocația mai mare”.