Orașele din România unde nu trebuie să-ți schimbi cauciucurile de iarnă. Florin Busuioc dă un avertisment major

Orașele din România unde nu trebuie să-ți schimbi cauciucurile de iarnă. Florin Busuioc dă un avertisment major
Orașele din România unde nu trebuie să-ți schimbi cauciucurile de iarnă

Care sunt orașele din România unde nu ar trebui să îți schimbi cauciucurile de iarnă. Prezentatorul de la Meteo a dat un avertisment pentru șoferii care doresc să își schimbe cauciucurile de iarnă cu cele de vară. Acesta a spus că unii nu ar trebui să se grăbească să facă acest pas, întrucât vremea rea nu se dă plecată din toate regiunile țării.

Orașele din România unde nu trebuie să-ți schimbi cauciucurile de iarnă

Busu a venit la emisiunea La Măruță, unde a vorbit despre cum va fi vremea în următoarele patru zile. Busu a spus și care sunt românii ce nu ar trebui să schimbe cauciurile de iarnă ale mașinii încă.

„Dacă stai în Bistrița, prin Miercurea Ciuc, nu ar trebui să îți schimbi cauciucurile de iarnă. În sud, mâine sunt 25 de grade, duminică avem de la 3 la 13 grade C, luni 4-12 grade C, marți de la 4 la 12 grade C. De mâine noapte o să ningă în zonele de munte, apoi ploile se mută pe partea sudică a țării, duminică avem 8 grade”, a spus Busu.

ANM – Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Astfel, în săptămâna 18.04.2022 – 25.04.2022, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru săptămâna aceasta pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane. În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar
în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 25.04.2022 – 02.05.2022, meteorologii anunță că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele
normale pentru această perioadă, în toate regiunile, iar cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, apoi în rest acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 02.05.2022 – 09.05.2022, meteorologii anunță că temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru
această perioadă, în toată țara. În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea la munte

În zilele ce urmează, vremea se anunță a fi rece în primele 3 zile ale intervalului, având o medie a maximelor pentru întreaga zonă de 0…3 grade și minime de -7…-5 grade. De asemenea, în intervalul 15 și 16 aprilie, vremea se va încălzi semnificativ și se vor atinge temperaturi maxime de 10…12 grade și minime, în medie de 2 grade.

De asemenea, după aceste zile mai calde, vremea se va răci din nou, iar la începutul săptămânii viitoare, este estimată o medie a temperaturilor maxime de numai 2…4 grade și minime de -4…-3 grade. De asemenea, la finalul celei de-a doua săptămâni se vor
vor atinge maxime de 7…8 grade și minime în jur de 0 grade.