Alertă meteo ANM. Vremea o ia razna în toată țara, ce temperaturi vom avea de sâmbătă

Alertă meteo ANM. Vremea o ia razna în toată țara, ce temperaturi vom avea de sâmbătă
Alertă meteo: noi detalii despre vreme

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au adus noi detalii despre vreme pentru zilele următoare. Temperaturile urmează să scadă drastic în special în weekend-ul care urmează. Care sunt maximele pentru sâmbătă și duminică? „La munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. În centrul ţării şi în dealurile subcarpatice vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, anunță meteorologii.

Alertă meteo ANM: vremea se schimbă brusc din nou

Vremea se va răci intens în toată țara începând de sâmbătă. În ziua de duminică valorile termice maxime vor scădea chiar și cu 13-15 grade Celsius.

Vremea se schimbă brusc în special în jumătatea de nord a țării, dar în rest va fi caldă, arată meteorologii. Cerul va avea înnorări și va ploua ziua în nord-vest, nord, nord-est și centru, izolat în rest.

De asemenea, aversele se vor face cunoscute și în timpul nopții. Se anunță precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare către dimineață în Transilvania. Ploile vor fi prezente și la munte pe timpul zilei, iar în zona înaltă lapovița și ninsoarea vor apărea și ele. Noaptea, vor predomina ninsorile.

Cum va fi vremea la munte?

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 40-50 de km/h. Maximele se vor încadra între 10 și 25 de grade Celsius, iar minimele între zero și 8 grade Celsius.

Vremea va continua să se răcească și va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în sud, est și centru, mai arată specialiștii ANM.

„La munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. În centrul ţării şi în dealurile subcarpatice vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 45 – 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, iar minimele, între -3 şi 5 grade”, a declarat Ilea.

Ce vreme se anunță în București?

Vremea se va menține caldă în București în cursul zilei de sâmbătă. De asemenea, va fi un cer variabil. Seara vor fi unele înnorări și temporar va ploua. Vântul va avea intensificări noaptea, cu rafale de 40-50 km/h. Maximele vor fi de 22-23 grade Celsius, iar minimele de 5-6 grade Celsius.

Duminică se vor schimba lucrurile radical. Maximele vor fi în jurul a 8 grade Celsius, iar minimele de 2-3 grade Celsius. Cerul va fi noros și va ploua în mare parte din interval. Vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua și viteze de rafală între 45-55 km/h, mai arată meteorologii.