Refrigerarea este importantă pentru depozitarea multor alimente, dar, în unele cazuri, nu este necesară. Așa că, ne-am gândit să-ți spunem care sunt alimentele care sunt nocive pentru tine dacă le ții în frigider.
Atunci când ești creativ în bucătărie, fie că amesteci cu grijă sosurile pregătite în casă sau prepari o porție proaspătă de înghețată, este important să înveți care sunt aspectele legate de depozitarea alimentelor pentru a te ajuta să păstrezi ingredientele preferate proaspete.
Vezi și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ouă în fiecare zi. Specialiștii au dat răspunsul
Pentru a depozita în mod corespunzător alimentele pentru pregătirea meselor sau pentru a menține un frigider și o cămară organizate, este important să înțelegi că nu este întotdeauna necesară refrigerarea. Unele fructe, legume, condimente și ingrediente se păstrează mai bine în altă parte. Înainte de a depozita orice produs, asigură-te că analizezi instrucțiunile de pe ambalaj pentru a afla dacă acesta trebuie sau nu să fie refrigerat.
Citește mai departe pentru a afla despre care sunt alimentele care sunt nocive pentru tine dacă le ții în frigider.
Când vine vorba de fructe, legume și alte produse alimentare, primul nostru instinct poate fi acela de a depozita totul în frigider pentru a încerca să le păstrăm proaspete cât mai mult timp posibil. Deși există unele alimente pe care ar trebui să le păstrați întotdeauna la frigider, cum ar fi morcovii, fructele de pădure și majoritatea brânzeturilor, nu este o regulă universală.
Vezi și: Ce înseamnă când legumele congelate sunt lipite între ele. De ce să nu le mai consumi
Se pare că temperatura rece și umiditatea din frigider pot avea un efect negativ asupra unor produse proaspete și a unor produse alimentare. Raftul din cămară ar putea oferi atmosfera perfectă pentru ca alimentele să se dezvolte, așa că nu fii tentat să deschidzi mereu ușa frigiderului. Păstrează-ți alimentele proaspete și delicioase, în interiorul și în afara frigiderului. Iată care sunt alimentele care sunt nocive pentru tine dacă le ții în frigider:
Roșiile proaspete trebuie să stea pe tejghea, nu în frigider. Atmosfera rece și umedă din interiorul frigiderului poate afecta textura roșiilor înainte de a avea ocazia să le folosiți. Asigură-te doar că le ții departe de lumina directă a soarelui.
Roșiile cherry sunt singurul soi care tinde să reziste la timpul petrecut în frigider fără a deveni prea repede moale sau făinoasă.
Majoritatea tipurilor de ceapă, cum ar fi ceapa galbenă, albă și dulce, se simt cel mai bine atunci când sunt păstrate la temperatura camerei, de preferință în cămară, departe de lumina directă a soarelui și de căldura reziduală de la aragaz sau cuptor.
Vezi și: Ce fructe și legume să nu mai ții în frigider, de fapt. Se strică mai repede, din păcate
De asemenea, cel mai bine este să le depozitați pe acestea de sine stătător, în loc să fie cuibărită lângă alte legume, inclusiv cartofi, sau fructe. Dacă ceapa începe să se învârtă, aceasta poate elibera un miros neplăcut sau reziduuri. După ce o ceapă este tăiată, bucățile rămase pot fi păstrate într-o pungă sau într-un recipient etanș în frigider.
Nu există absolut niciun motiv pentru a depozita cartofii în frigider. Răcoarea și uscăciunea sunt cele mai indicate, așa că, singurul loc unde poți ținii cartofii este cămara. De fapt este cel mai bun loc pentru depozitarea cartofilor, de preferință într-un coș sau într-o pungă de hârtie. Temperaturile scăzute tind să afecteze textura cartofilor prin descompunerea amidonului, transformându-i în granule sau în dulciuri neintenționat.
Ar trebui să fie de la sine înțeles. Faceți acest lucru o dată și probabil că nu o veți mai face din nou. Uleiurile precum uleiul de măsline, uleiul de avocado sau uleiul vegetal se îngroașă sau se solidifică la temperaturi scăzute, ceea ce nu este tocmai ideal atunci când vine timpul să începi să gătești. Păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat, ferit de lumină.
Pentru ca o banană să aibă cel mai bun gust, trebuie păstrată la temperatura camerei, mai ales dacă necesită mai multă coacere. Odată ce bananele încep să devină maro, folosiți-le imediat sau congelați-le pentru mai târziu. Fiți conștienți de faptul că bananele pot face ca fructele din apropiere să se coacă mai repede, așa că organizați-le în consecință.
Cafeaua trebuie ținută departe de orice umiditate, pentru a nu fi supusă mucegaiului sau pentru a nu-i strica aroma înainte de a avea ocazia să o preparați pe toată. Păstrați-o într-un recipient etanș pe tejghea sau în cămară.
Vezi și: Obiectul de la frigider pe care trebuie neapărat să îl cureți. Vei reduce consumul de energie
Au existat unele dezbateri cu privire la păstrarea boabelor de cafea în congelator înainte de a fi măcinate pentru a spori aroma, dar funcționează doar dacă boabele sunt închise corect într-un recipient etanș.
Temperaturile scăzute pot face ca mierea să se cristalizeze mai repede decât atunci când este depozitată într-un loc întunecat și răcoros, cum ar fi cămara dumneavoastră. Rețineți că, în timp, mierea se va cristaliza întotdeauna în cele din urmă.
Deși se spune că frigiderul ajută pâinea să nu mucegăiască, umiditatea din frigider scoate umezeala din pâine, lăsându-vă cu felii fade și uscate.
Vezi și: Locul unde nu trebuie să pui niciodată pâinea. Îi strică gustul complet
Nu vrei ca munca ta grea pentru o pâine făcută în casă să se irosească. În schimb, păstrați-o în congelator pentru a o dezgheța și a o prăji ori de câte ori doriți.
Frigiderul va încetini procesul de coacere a avocado în procesul de maturare, așa că, cu excepția cazului în care vă îngrămădiți cu prea multe avocado pentru uzul dvs. săptămânal, păstrați-le la temperatura camerei.
Vezi și: Alimentele pe care să nu le consumi înainte de somn. Din acest motiv nu te odihnești bine noaptea
Temperatura rece întărește, de asemenea, textura unui avocado copt, ceea ce ar putea să nu fie ideal pentru unii când vine vorba de masă. Odată tăiat, depozitați orice jumătăți cu fața deschisă într-o pungă sau într-un recipient în frigider.
Nu vorbim despre usturoiul de la magazinul alimentar. Dacă vă încumetați să vă curățați și să vă tăiați singuri, probabil că veți lua în schimb o căpățână de usturoi. Este cel mai bine depozitat împreună cu ceapa și cartofii în cămara ta răcoroasă și întunecată până când îl vei deschide. Odată tăiat, depozitați-l în frigider.
Din mai multe motive, pepenii întregi pe care tocmai i-ați luat de la magazin ar trebui depozitați pe blat. Chiar și pepenii care nu se vor coace sau nu devin mai dulci la temperatura camerei, cum ar fi pepenele galben, devin mai moi și mai suculenți.
Vezi și: Alimentul care nu te îngrașă deloc. Poți să îl consumi și la miezul nopții
Mulți pepeni sunt recoltați înainte de a se coace complet și au fost crescuți pentru a continua să se coacă de pe viță de vie. Ar trebui să fie lăsați pe blat până când este atins acest punct.
Ați mușcat vreodată dintr-o piersică tare ca piatra? Acesta este un experiment pe care probabil că nu vreți să îl repetați. Lăsați aceste fructe cu sâmburi la temperatura camerei până când se înmoaie și se îndulcesc. Plasarea lor într-o pungă de hârtie poate ajuta la accelerarea procesului. Puteți băga fructele cu sâmburi în frigider odată ce s-au copt, dar țineți cont de faptul că aerul uscat va deshidrata în cele din urmă fructele și le va încreți.
Acum știi care sunt alimentele care sunt nocive pentru tine dacă le ții în frigider, deci, nu mai greși de acum înainte. Tot ce ai de făcut este să ții cont de aceste sfaturi și să ții în frigider acele alimente care nu devin, în timp, nocive pentru sănătatea ta.