Este aparatul ce nu ne lipsește din bucătărie, ne ajută să păstrăm alimentele în stare bună un timp îndelungat. Cu toate astea, de multe ori ni se întâmplă să descoperim că anumite produse se alterează, parcă peste noapte, după ce au fost ținute la rece. Dacă nu vrei să mai arunci prematur mâncare la gunoi, află, din rândurile de mai jos, ce fructe și legume să nu mai ții în frigider, de fapt.
Știm foarte bine că mâncarea gătită, carnea, brânza, laptele, iaurtul, cașcavalul, icrele, pate-ul și multe alte feluri de mâncare trebuie păstrate neapărat la rece pentru a nu se altera în doar câteva ore, însă există destul de multe alimente ce se alterează dacă sunt ținute la temperaturi mici.
Există câteva fructe și legume pe care nu ar trebui să le ții în frigider, aparat în interiorul căruia temperatura este setată, de regulă, la patru grade Celsius. Aceste produse țin mult mai mult la temperatura camerei.
Lista începe cu ceapa și usturoiul. De fapt, aceste produse ce sunt ingrediente prezente în aproape toate rețetele preferate ale românilor, ar trebui puse separat, în condițiile în care produc un gaz care face să se altereze alimentele din jurul lor. Se recomandă să fie depozitate într-un loc uscat și întunecat.
De condiții similare au nevoie și cartofii. Ținuți la frigider, încolțesc mult mai repede.
Te-ar putea interesa și: Obiectul de la frigider pe care trebuie neapărat să îl cureți. Vei reduce consumul de energie
Multe persoane preferă să pună pâinea la frigider, însă specialiștii nu recomandă acest obicei. La 4 grade Celsius, amidonul din compoziția sa își schimbă textura. Umezeala favorizează și apariția mucegaiului.
Bananele nu se vor altera, dacă sunt păstrate în frigider, însă își schimbă culoarea și textura. Procesul de coacere poate fi încetinit prin învelirea codițelor cu folie de aluminiu.
Încheiem lista cu roșii și vinete. Dacă nu ai de gând să le consumi imediat, ar fi bine să le ții la temperatura camerei.
Te-ar putea interesa și: Câte ore rezistă carnea de vită tocată în frigider. Atenție la acest detaliu când o vei consuma