Unul din cele mai simple și populare alimente este pâinea, după cum bine știm. Dar, de cele mai multe ori, și fără să ne dăm seama, alegem să o depozităm exact unde nu trebuie. În acest sens, ne-am decis să-ți spunem care este locul unde nu trebuie să pui niciodată pâinea, unul din motive fiind că îi strică gustul complet.
Pâinea este ingredientul pâinii prăjite la micul dejun și al sandvișurilor la prânz, precum și pentru sosuri și supă la cină.
Vezi și: Care este cea mai bună pâine, de fapt. Doctorul Cezar Amititeloaie: „E uşor de digerat”
Majoritatea dintre noi iubim toate tipurile de pâine și păstrăm la îndemână atât o pâine moale, cât și o pâine crocantă de la brutărie, pentru orice moment în care apare o poftă de carbohidrați, ceea ce, să fim serioși, se întâmplă la fiecare masă.
Dar dacă ți s-a întâmplat vreodată ca o pâine să devină veche sau mucegăită mai repede decât te așteptai, s-ar putea să fii încă confuz în legătură cu cel mai bun mod de a păstra pâinea.
Primul tău instinct poate fi frigiderul. Este locul în care părinții noștri și-au păstrat întotdeauna pâinile. Și, deși poate părea logic, este de fapt unul dintre cele mai proaste locuri pentru a depozita pâinea. Pentru a afla faptele, iată ce spun specialiștii în domeniu despre locul unde nu trebuie să pui niciodată pâinea.
Vezi și: Ce făină să folosești pentru a prepara pâine de casă. Secretul bunicilor de la țară
Conform acestora, frigiderul, pe cât de util este în depozitarea altor alimente, pentru pâine nu este unul bun, deoarece este un mediu uscat. După cum bine se știe, pâinea are un anumit grad de umididate, ceea ce o face bună, iar depozitarea ei într-un mediu uscat, precum frigiderul, o poate deteriora.
Potrivit lui Jonathan Davis, fostul vicepreședinte executiv al departamentului de inovații de la La Brea Bakery, depozitarea unei pâini proaspete în frigider este cea mai mare infracțiune.
„Atunci când depozitați pâinea, lucrul numărul unu pe care nu ar trebui să îl faceți este să o puneți în frigider.
Acest lucru se datorează faptului că temperatura și mediul dintr-un frigider pot accelera de fapt procesul de învechire și nu o vor menține proaspătă.”
Cel mai bun mod de a păstra pâinea cât mai proaspătă este să o depozitați la temperatura camerei într-o parte a bucătăriei care nu este prea caldă sau uscată, mai spune Davis. Dacă o veți lăsa pe tejghea, cel mai bine este să o țineți departe de locurile care atrag lumina soarelui, cum ar fi chiar lângă fereastră.
Vezi și: Cu ce poţi înlocui pâinea albă. Alimentul e nociv pentru sănătate, prea mulţi români îl consumă
Dacă nu reușiți să vă terminați pâinea în primele trei zile, împachetați-o bine și păstrați-o în congelator în loc de frigider. Ori de câte ori sunteți gata să o terminați, pur și simplu puneți-o în cuptor pentru a o reîncălzi înainte de a o servi.