Congelarea legumelor este procesul preferat de toate gospodinele. Legumele se congelează cât încă mai sunt proaspete, pentru că așa își vor păstra toate substanțele nutritive. Dacă alegeți să cumpărați legume congelate din supermarketuri trebuie să fiți atenți la ce alegeți. Ce înseamnă când legumele congelate sunt lipite între ele. De ce să nu le mai consumi niciodată?
Beneficiile consumului de legume sunt nenumărate. Pentru a fi cât mai sănătos, este esențial și necesar să consumăm zilnic aceste alimente. Dacă nu le avem în stare crudă, le putem consuma chiar și dacă au fost congelate înainte. Dacă preferați să cumpărați pungi cu legume congelate din comerț, înainte de a le pune în coşul de cumpărături, verificați dacă legumele sunt lipite unele de altele.
Dacă se întâmplă acest lucru, înseamnă că nu trebuie să le mai consumați. Multe persoane cred că legumele congelate sunt 100% sănătoase, dar lucrurile stau cu totul altfel.
Așadar, în supermarketuri alegeți punga cu legume în care legumele nu sunt lipite între ele. Dacă simțiți la mână legumele lipite în blocuri de gheață, înseamnă că ele nu au fost depozitate corect în timpul transportului. Așadar, legumele s-au dezghețat și s-au deshidratat pierzând textura, savoarea si culoarea.
Experții susțin că acumularea de gheață în exces în interiorul ambalajului reprezintă o deficiență de natură să modifice proprietățile produsului. Dacă vă confruntați cu așa ceva, evitați să le consumați! De regulă, legumele congelate au o valabilitate de aproximativ 12 luni.
Conform experților, anumite legume nu ar trebui congelate. Astfel, structura lor este distrusă prin îngheţare şi ca urmare a acestui proces, devin apoase şi îşi pierd savoarea, dar şi mineralele și vitaminele B şi C. Așadar, trebuie să fim foarte atenți ce punem în congelator.
Legumele bogate în apă, precum ţelina, castraveţii, salata verde, ridichile și roșiile, nu ar trebui niciodată congelate deoarece atunci când le scoatem de la congelator este își vor pierde textura, mineralele, dar și aroma. În această categorie mai intră și roșiile, dar și verdeața. Ele pot fi ținute într-un sertar al frigiderului.
Alte legume pot fi congelate fără probleme, pentru că nu-și vor strica textura: broccoli, porumb, spanac, ardei roşu, fasole verde, conopidă, sparanghel, dovleac, mazăre.
Citește și: Legumele care nu trebuie congelate. Îşi pierd nutrienţii şi gustul, spun specialiştii