16 ian. 2021 | 08:44

A înghițit o lingură cu ulei de măsline, zilnic, pe stomacul gol. Ce s-a întâmplat în 14 zile

Sănătate
A înghițit o lingură cu ulei de măsline, zilnic, pe stomacul gol. Ce s-a întâmplat în 14 zile
Ce se întâmplă dacă cosumi, timp de două săptămâni, câte o lingură de ulei de măsline pe zi

O femeie care se confruntă cu anumite probleme de sănătate şi-a adus aminte de un truc auzit de la o bătrână din Grecia. Mai exact, a înghiţit o lingură cu ulei de măsline, zilnic, pe stomacul gol. Ce s-a întâmplat în 14 zile este uimitor.

Ce se întâmplă dacă bei, zilnic, o lingură de ulei de măsline

Despre uleiul de măsline se ştie că este unul dintre cele mai sănătoase alimente, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din bucătăria nimănui. Folosit în salate sau la prepararea anumitor feluri de mâncare, acesta oferă organismului surse importante de antioxidanți, vitaminele K și E.

O femeie cu probleme ale sistemului digestiv a încercat trucul folosit de greci de sute de ani: a înghițit o lingură cu ulei de măsline, zilnic, pe stomacul gol. Ce s-a întâmplat în 14 zile a lăsat-o fără cuvinte. 30 de grame din acest untdelemn sunt suficiente, spun specialiştii în produse naturiste, pentru combatarea bacteriilor dăunătoare din stomac, multe dintre acestea fiind chiar rezistente şi la antibiotic.

Desigur, este important ca uleiul de fie unul calitativ, presat la rece. Tot ce ai de făcut este să îl consumi dimineaţa, înainte de a bea apă, să aştepţi jumătate de oră şi poi să iei micul dejun.

Un alt motiv pentru care ar trebui să-l consumi este faptul că, deşi nu ai fi crezut, ajută la topirea kilogramelor în plus. În urma mai multor studii s-a demonstrat că acizii graşi esenţiali conţinuţi de uleiul de măsline oferă senzaţia de saţietate. Astfel, vei mânca mai puţin.

Beneficii ale consumului de ulei de măsline

De asemenea, pielea va deveni mai fină şi mai elastică, părul şi unghiile vor fi mai sănătoase şi vor creşte mai repede, iar oasele tale vor fi mult mai puternice dacă vei consuma zilnic acest aliment. Un alt lucru important, mai ales în această perioadă, este faptul că îmbunătăţeşte sistemul imunitar, având proprietăţi antibacteriene puternice.

Experţii în tratamente naturiste spun că un consum regulat din acest untdelemn ajută şi la îndepărtarea plăcilor de grăsime din creier, acestea fiind responsabile pentru boala mentală Alzheimer. Totul datorită oleocantalului conţinut. Mai mult, compuşii din uleiul de măsline reduc durerile articulare şi rigiditatea cauzată de artrită.

Un alt studiu important a arătat că acesta este foarte important în menţinerea glicemiei şi a insulinei, reducând astfel cu peste 40% riscul de apariție a diabetului de tip 2. Aşadar, ai toate motivele să consumi cât mai des acest tip de ulei.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro