06 oct. 2020 | 18:56

Cum verifici dacă măslinele au chimicale sau sunt vopsite! Acesta e testul pe care trebuie să îl faci

Utile
Cum verifici dacă măslinele au chimicale sau sunt vopsite! Acesta e testul pe care trebuie să îl faci
Cum verifici dacă măslinele sunt naturale? Testul pentru chimicale 

Îți plac măslinele și nu știi cât de „reale” sunt? Există un mod foarte simplu prin care să le poți verifica. Iată care este testul pe care trebuie să-l faci pentru a afla dacă au chimicale sau sunt vopsite? E foarte simplu și te scapă de incertitudini.

Cum verifici dacă măslinele sunt naturale?

În afară de alimentele de la producătorii mici din țară, în mare parte dintre lucrurile pe care le consumăm sunt procesate extra și pline de coloranți pentru a ne păcăli. Alimentele nu ajung mereu în piață în stare naturală, iar pentru asta sunt câteva soluții pentru a-i face pe cumpărători să aleagă în continuare produsul. Grecii sunt cei care nu pot să fie păcăliți de nimeni și nimic tocmai pentru că știu că măslinele negre nu există, ci doar maronii. Specialiștii în chimie alimentară susțin că cele negre sunt colorate artificial, iar că multe din tipurile găsite în supermarket-uri sunt pline de chimicale.

Din păcate, medicii indică faptul că măslinele colorate cu chimicale consumate un timp îndelung pot duce la apariția cancerului gastric. ”În partea de est a Europei sunt preferate măslinele negre, iar producătorii mari de măsline recurg la acest proces tehnologic pentru a face faţă cererii. Pentru înnegrirea artificială se folosesc doi stabilizatori de culoare care în prezenţa aerului dau această oxidare şi implicit această schimbare de culoare. Vorbim despre gluconatul feros şi lactatul feros”, spune Costel Stanciu, preşedintele Asociației Pro Consumatori citat de adevărul.ro.

Cum deosebești măslinele pline de vopsea și chimicale de cele normale?

Cum deosebești măslinele pline de vopsea și chimicale de cele normale?

Testul pentru chimicale

Cei care vor să afle mai multe detalii despre ceea ce mănâncă trebuie să fie atenți pe etichetă. Așa vei afla dacă în cutii se află: măsline, apă, sare, ulei, chiar şi un corector de aciditate, un aditiv alimentar, acidul acetic, care este de fapt oţet. Alături de ingredientele de mai sus mai sunt adăugați și aditivii alimentari pentru prelungirea termenului de valabilitate. Este de preferat să ocolești măslinele negre și să le alegi pe cele verzi. De asemenea, sunt producători care importă din Grecia acest aliment și de la care poți oricând să comanzi.

”De pe etichetă ne putem da seama ce conţin. Vedem că au apă, sare, gluconat de fier, acid lactic. Deci, e clar că acel sortiment a fost înnegrit artificial de către producător. Este aproape imposibil să nu găseşti aditivi alimentari în aceste produse. Aditivii măresc termenul de valabilitate al produsului respectiv şi poate sta mai mult la raft. Aici se încadrează şi sorbatul de potasiu”
Costel Stanciu, preşedintele Asociației Pro Consumatori

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro