04 feb. 2024 | 08:02

Serialul de pe Netflix cu Sofia Vergara care e urmărit de toată lumea: De ce are așa mare succes printre români

ACTUALITATE
Serialul de pe Netflix cu Sofia Vergara care e urmărit de toată lumea: De ce are așa mare succes printre români

Serialul de pe Netflix este co-creat de realizatorul Narcos și Narcos: Mexic, Eric Newman, și regizat de Andrés Baiz (Narcos), care semnează regia tuturor celor șase episoade.

Serialul de pe Netflix care te va ține cu sufletul la gură

Serialul de pe Netflix Griselda este disponibil din 25 ianuarie, doar pe Netflix.

Griselda este inspirat din viața priceputei și ambițioasei Griselda Blanco din Columbia, care a creat unul dintre cele mai profitabile carteluri din istorie. În anii 1970 – 1980, în Miami, Blanco deținea o combinație letală de cruzime nebănuită și șarm, care au ajutat-o să penduleze cu grație între afaceri și familie și să devină cunoscută drept „Nașa”.

Cu Sofía Vergara în rol principal, care deține și funcția de producătoare executivă, miniserialul dramatic a fost creat de Eric Newman, care a fost și realizatorul serialelor Narcos și Narcos: Mexic. Lui i se alătură Andrés Baiz, care semnează regia tuturor celor șase episoade și care, anterior, a regizat serialul Narcos. Miniserialul este cocreat de Doug Miro, Ingrid Escajeda și Carlo Bernard. Newman, Miro, Escajeda, Bernard, împreună cu Vergara și Luis Balaguer, prin Latin World Entertainment, dețin funcțiile de producători executivi. Alături de Vergara, în miniserial mai joacă Alberto Guerra, Christian Tappan, Martín Rodríguez, Juliana Aidén Martinez, Vanessa Ferlito și Carolina Giraldo (a.k.a Karol G), care își face debutul pe ecrane.

Vezi și: Serialul de pe Netflix la care se uită toți românii acum: Dacă-ți plac serialele turcești, trebuie să te uiți

Sofia Vergara, interpretare de excepție

„Echipa responsabilă de coafură și machiaj a făcut o treabă extraordinară în privința creării acestui personaj aflat în universul din Miami din anii ’70 și ’80”, a mărturisit Sofía Vergara, Producătoare Executivă și actrița care interpretează rolul principal.

„Crearea înfățișării perfecte a fost esențială, pentru că eu însămi trebuia să mă fac nevăzută”, spune Vergara. „Am vrut ca nimeni să nu se gândească la mine sau la personajul Gloria Pritchett, cel mai recent dintre cele pe care le-am interpretat. Mi-am dorit să intru în mintea Griseldei și să-i înțeleg cu adevărat mentalitatea și motivațiile”, a adăugat aceasta.

„Am decis împreună să ne îndreptăm către o înfățișare care să o facă pe Sofía să fie diferită de Sofía Vergara, dar fără să încercăm să copiem felul în care arăta adevărata Griselda Blanco. Toate detaliile care i-au oferit Sofíei încredere au fost extrem de importante, de la sprâncene și nas până la coafură. Ea și-a dorit să aibă sentimentul că este altcineva, dar fără ca elementele protetice sau machiajul să devină mai importante decât interpretarea. A fost nevoie ca totul să fie subtil. Transformarea s-a petrecut și datorită comportamentului, respectiv prin felul în care se mișcă, privește sau râde. Sofía nu a fumat niciodată, iar Griselda fumează tot timpul”, a spus Andrés Baiz, regizor.

Sofía Vergara joacă rolul personajului principal. În această poveste, Griselda Blanco (Vergara) a fost vreme de zece ani creierul operațiunii de trafic de droguri din Medellín și New York a soțului ei, Alberto. După ce fuge în Florida împreună cu cei trei fii ai ei, Griselda se folosește de tot ceea ce a învățat pentru a construi o nouă viață pentru familia ei, totul cu o sălbăticie care nu întotdeauna îi este de ajutor.

Vezi și: Serialul de pe Netflix care te va ține „lipit” de canapea: De ce trebuie să vezi cea mai incitantă serie SF