27 ian. 2024 | 16:58

Profeția unui cunoscut investitor: „Puneți bani cash deoparte, abandonați acțiunile costisitoare și pregătiți-vă pentru recesiune”

BANI
Profeția unui cunoscut investitor:

Un cunoscut investitor, miliardarul Jeffrey Gundlach, adesea numit „Regele obligațiunilor”, și-a exprimat atitudinea prudentă față de starea actuală a piețelor financiare, semnalând preferința de a deține numerar plătind în plus pentru acțiuni. Acesta vine cu profeția potrivit căreia investițiile trebuie puse pe pauză, iar deținerea numerarului fiind cheia de a trece peste ceea ce urmează să vină, din punct de vedere economic.

Într-un interviu acordat Fox Business Network, Gundlach și-a evidențiat suspiciunile cu privire la evaluările pieței și exuberanța predominantă, indicând că se poziționează cu numerar în așteptarea unei recesiuni inevitabile.

S&P 500, un indice de referință cheie, a prezentat o creștere remarcabilă de 24% în anul precedent, cu o creștere suplimentară de 3% în anul curent, atingând un maxim istoric. Creșterea a fost deosebit de pronunțată în acțiunile de tehnologie, exemplificată de Nvidia, care și-a dublat prețul de la începutul anului precedent, atingând o capitalizare de piață record de 1,5 trilioane de dolari. În ciuda acestor câștiguri, Gundlach și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evaluările ridicate de pe piața de acțiuni, îndemnând investitorii să adopte o perspectivă pe termen lung și să manifeste prudență în fața exuberanței.

CEO-ul DoubleLine Capital i-a sfătuit pe investitori să-și aloce o parte din rezervele de numerar acțiunilor din țări precum India și Japonia, anticipând o încetinire a economiei globale și o scădere ulterioară a evaluărilor. Gundlach, cunoscut pentru cunoștințele sale asupra indicatorilor pieței, a indicat curba randamentelor ca un predictor de încredere al recesiunilor.

Inversarea și dezinversia ulterioară a curbei randamentelor au semnalat un istoric cu recesiuni economice. Cu randamentele trezoreriei pe 10 ani scăzând sub randamentele pe 2 ani în urmă cu mai bine de 18 luni, Gundlach a subliniat importanța monitorizării îndeaproape a dezinversiei, sugerând că o recesiune ar putea fi la orizont.

Jeffrey Gundlach

Jeffrey Gundlach

Avertismentul cu care vine de la cunoscutul investitor Jeffrey Gundlach

Indicele economic lider, o compilație de indicatori anticipați, în scădere timp de 21 de luni consecutive, a alimentat și mai mult îngrijorările lui Gundlach cu privire la perspectivele economice. În plus, el a subliniat creșterea șomajului în majoritatea statelor din SUA în ultimele șase luni ca un semnal roșu suplimentar.

Ca răspuns la peisajul economic, Gundlach a pledat pentru ca Rezerva Federală să reducă ratele dobânzilor în acest an. După ce a crescut ratele de la practic la zero la peste 5%, el a susținut că costurile actuale ale împrumuturilor sunt prea mari pe o bază reală sau ajustată la inflație. Gundlach și-a exprimat îngrijorarea că ratele excesive ar putea reprezenta provocări pentru guvern în îndeplinirea plăților dobânzilor la datoria națională, subliniind necesitatea unei politici monetare mai acomodative.

Avertismentele lui Gundlach vin în fundalul declarației sale anterioare conform căreia S&P 500 părea a fi o „tranzacție proastă” și a avertizat cu privire la impactul potențial al unui sezon de câștiguri dezamăgitor, care ar putea slăbi și mai mult indicele. Sentimentul său general sugerează o probabilitate mare de recesiune iminentă, îngrijorările legate de tezaurizarea forței de muncă pot duce la un val semnificativ de disponibilizări în viitor. Investitorii și participanții la piață vor monitoriza îndeaproape acești indicatori și vor ține seama de sfaturile lui Gundlach în timp ce navighează în peisajul financiar incert, arată Business Insider.