25 ian. 2024 | 09:39

Miliardarul român, singurul de pe planetă, care deține două ”bijuterii” produse în 18 exemplare. Ce modele sunt

SPORT
Miliardarul român, singurul de pe planetă, care deține două ”bijuterii” produse în 18 exemplare. Ce modele sunt

Presa din Marea Britanie a realizat recent un material dedicat ”miliardarilor necunoscuți”. În acest inedit top a fost introdus, surprinzător, și numele lui Ion Țiriac (84 de ani).

Ion Țiriac deține două mașini de lux, model produs în anii ’50 în doar 18 exemplare

Surprinzător, pentru că Țiriac a fost un cunoscut jucător de tenis, iar după aceea un prosper om de afaceri. Țiriac a fost și managerul lui Boris Becker, dar și cel care a organizat mult timp turneul de tenis ATP de la Madrid.

Mai mult, Ion Țiriac face parte de ani buni din ancheta miliardaruilor lumii, top realizat anual de prestigioasa refistă Forbes. Cu o avere estimată, în 2023, la două miliarde de euro, Țiriac a fost integrat și în materialul celor de la Daily Star, dedicat ”miliardarilor necunoscuți”.

Rolls-Royce Phantom IV / Foto: Profimedia

Rolls-Royce Phantom IV / Foto: Profimedia

Românul a tras atenția prin faptul că ar fi ”singurul de pe planetă” care deține două mașini Rolls-Royce Phantom IV”, o adevărată ”bijuterie”, produsă în anii ’50 în doar 18 exemplare.

Citește șiPe ce a cheltuit Ion Țiriac sume imense de bani: ”Mă costa mai mult decât toată echipa de fotbal”

Ion Țiriac, despre prețul ”bijuteriei” sale. ”Nu întrebaţi cât costă pentru că este obscen, dar îl avem şi este în colecţie”

Ion Țiriac a comandat mașina în urmă cu cinci ani, dar abia acum i-a fost livrată.

”Este un prim pas. Se pot face şi altele. Coincide cu descărcarea lui Project One. Acea maşină pe care de cinci ani de zile o aştept, acel Mercedes de curse, Project One.

Nu întrebaţi cât costă pentru că este obscen, dar îl avem şi este în colecţie. Îl vom desface împreuna imediat după Anul Nou”, a declarat recent Ion Țiriac.

Datorită averii sale, englezii au tras concluzia că Ion Țiriac este mai bogat decât starurile Leo Messi și Cristano Ronaldo, la un un loc. Iar calculele lor sunt corecte, deoarece jucătărul argentinian are o avere de circa 600 de milioane de euro, în timp ce lusitanul are cu aproximativ 100 de milioane de euro mai puțin.

”Ambii fotbaliști au obținut bani din contractele de fotbal și cele de publicitate, Ronaldo semnând cu Al-Nassr și Messi s-a alăturat lui Inter Miami. Dar nu se compară cu Tiriac. După ce comunismul a căzut în România, el a profitat de oportunitate pentru a deschide prima bancă privată, Tiriac Bank, care a avut un succes masiv”, a notat Daily Star.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele