11 ian. 2024 | 08:29

Honda lansează noul concept EV cu două modele futuriste din seria 0 la CES 2024

ACTUALITATE
Honda lansează noul concept EV cu două modele futuriste din seria 0 la CES 2024

La CES 2024 din Las Vegas, Honda a dezvăluit două vehicule electrice concept – un sedan numit Saloon și Space-Hub în stil minivan. Un model bazat pe conceptul de sedanul Saloon vine pe piețele nord-americane în 2026.

Cu ce se laudă producătorul de automobile la CES 2024

Honda a spus că va dezvolta un model bazat pe conceptul de mașină Saloon pentru piețele nord-americane în 2026, înainte de a ajunge, în cele din urmă, la alți cumpărători din Asia, Europa, Orientul Mijlociu, America de Sud și Africa. În plus, producătorul de automobile a debutat cu un logo „H” reproiectat, care va fi exclusiv pentru gama sa de vehicule electrice.

Honda Saloon, CES 2024

Cu alte cuvinte, Saloon, care este conceptul său emblematic EV, are un design aerodinamic și este foarte jos. În timp ce Space-Hub este un pic mai mare și redările îl arată cu scaune care au pasagerii față în față. Pe lângă faptul că prezintă o cabină spațioasă, Honda nu a spus prea multe despre când sau dacă intenționează să producă o mașină inspirată de conceptul Space-Hub.

Honda Space Hub, CES 2024

Vezi și: Honda nu pierde timpul: Două noi modele electrice pregătite de japonezi

Honda Saloon și mașini concept Space-Hub la CES 2024

Primele intrări din gama Honda Seria vor include sisteme avansate de asistență a șoferului, care se împerechează cu software-ul Sensing Elite al producătorului auto. În ultima parte a deceniului, Honda se așteaptă ca Seria să obțină funcții de conducere automată prin integrarea AI.

Aproximativ în același timp, compania se așteaptă să implementeze îmbunătățiri dramatice ale tehnologiei bateriei, cum ar fi încărcarea rapidă de la 15 la 80% în aproximativ 15 minute și reducerea degradarii bateriei la mai puțin de 10%, în doar zece ani. Așadar, acestea sunt obiectivele îndrăznețe ale producătorului de automobile, mai ales pentru o companie care întârzie puțin la spațiul EV.

De asemenea, anul trecut, producătorul auto Honda a dezvăluit mai multe detalii despre SUV-ul său Prologue complet electric. Vehiculul electric va avea o autonomie de 580 de km când sosesc primele livrări la începutul anului 2024. Producătorul auto spune că MSRP-ul vehiculului este „se așteaptă să înceapă cu 40.000 de dolari” înainte de a scădea orice stimulente sau credite fiscale disponibile.

Vezi și: Maşinile pe care să nu le cumperi în 2023. Au mari probleme, avertizează specialiştii