26 feb. 2024 | 09:50

Gestul lui Cristiano Ronaldo care a scandalizat Arabia Saudită. Federația deschide anchetă VIDEO

SPORT
Gestul lui Cristiano Ronaldo care a scandalizat Arabia Saudită. Federația deschide anchetă VIDEO

Cristiano Ronaldo este protagonistul unui nou scandal în Arabia Saudită. El a făcut un gest care i-a scandalizat pe suporteri, dar și pe cei care conduc fotbalul din țara arabă și va ajunge la Comisia de Disciplină.

Ce gest a făcut Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a fost titular în meciul disputat de Al Nassr în deplasarea de la Al Shabab, scor 3-2. Dar Federația din Arabia Saudită va deschide o anchetă care-l vizează direct pe starul portughez după ce a făcut gesturi obscene la adresa suporterilor. CR 7 a marcat primul gol al întâlnirii, din penalty.

Starul celor de la Al-Nassr nu a suportat să audă cum fanii lui Al Shabab i-au scandat numele marelui rival, Leo Messi, și a recurs la gesturi care au scandalizat Arabia Saudită. La final, după ce și-a felicitat coechipierii pentru victorie, Cristiano Ronaldo și-a dus mâna la ureche, apoi, de mai multe ori, spre zona genitală, gesturi pe care le-a adresat celor din tribune. Filmulețul s-a viralizat în timp record și a iscat foarte multe comentarii.


Va fi anchetat de Federația de Fotbal

Al-Nassr se află pe locul doi al ierarhiei, cu 52 de puncte, patru mai puține față de liderul Al-Hilal.

După acest incident, Federația din Arabia Saudită a decis să deschidă o anchetă, potrivit cotidianului britanic The Telegraph, care citează ziarul saudit Asharq al-Awsat.

Vezi și: Cum a fost surprins Cristiano Ronaldo la aproape 39 de ani. Ipostaza cu trupul ”sculptat” s-a viralizat în timp record

”Observatorul n-a văzut. Comisia de Disciplină se confruntă cu cel mai mare test. Vom aștepta și vom vedea. Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești. Așa se întâmplă în marile ligi”, a scris Waleed Al Farraj, un important scriitor și jurnalist saudit, pe rețeaua X.

Cristiano Ronaldo nu e la prima abatere

La începutul lunii februarie, Al Hilal și Al Nassr s-au înfruntat într-un meci amical disputat la Riad, în cadrul turneului amical Season Cup. După duelul pierdut de echipa sa, Cristiano Ronaldo s-a arătat foarte supărat și nervos și a făcut un gest revoltător, în drum spre vestiare.

Mai muți suporteri ai formației Al-Hilal au aruncat spre el cu tricourile echipei favorite, iar starul portughez a luat unul dintre ele și l-a dus în zona intimă. Apoi l-a aruncat înapoi în tribune.

”O imagine dezgustătoare oferită de un star global care are multe beneficii grozave din partea guvernului nostru. Din păcate, Ronaldo nu apreciază statutul oferit și generozitatea noastră și a pătat onoarea competiției.

Vezi și: Cristiano Ronaldo se confruntă cu un proces de un miliard de dolari în SUA. De ce e acuzat starul portughez

Un star adevărat absoarbe provocările și abuzurile fanilor și nu le răspunde, dar astăzi și-a arătat urâțenia și caracterul mizer”, a scris, atunci, Khalaf Melfi, jurnalist cu peste 440.000 de urmăritori pe platforma X.

Cristiano Ronaldo (39 ani) este cel mai bine plătit jucător din lume, în 2023. Superstarul portughez încasează aproximativ 246 de milioane de euro anual, dintre care aproximativ 189 de milioane de euro ar fi salariul de la Al Nassr, iar restul ar veni din contractele pe care le are în afara terenului.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele