14 apr. 2024 | 10:45

Filmul de pe Netflix care te duce în culisele interviului ce a cutremurat Marea Britanie: De ce trebuie să te uiți la „Scoop”

ACTUALITATE
Filmul de pe Netflix care te duce în culisele interviului ce a cutremurat Marea Britanie: De ce trebuie să te uiți la

Filmul de pe Netflix Scoop este un film britanic de dramă biografică din 2024.

Filmul de pe Netflix la care trebuie să te uiți

Filmul de pe Netflix „Scoop” este un film britanic din 2024, regizat de Philip Martin și avându-i în distribuție pe Gillian Anderson, Keeley Hawes, Billie Piper și Rufus Sewell.

Filmul este o poveste dramatică a procesului interviului televizat al Prințului Andrew de către prezentatoarea și jurnalista Emily Maitlis și echipa de producție de la programul de știri și actualități Newsnight de pe BBC Two. Scenariul, scris de Peter Moffat și Geoff Bussetil, este adaptat din cartea din 2022 intitulată „Scoops: În spatele culiselor celor mai șocante interviuri ale BBC” de fostul editor Newsnight, Sam McAlister. Filmul a fost lansat pe 5 aprilie 2024 pe platforma Netflix.

Filmul este o poveste din culise despre femeile care au negociat cu Palatul Buckingham, fapt care a fost catalizatorul public pentru căderea Prințului Andrew, într-un interviu televizat ce s-a concentrat pe relația lui Andrew cu pedofilul condamnat Jeffrey Epstein și acuzațiile de agresiune sexuală asupra unui minor. Andrew neagă aceste acuzații și a ajuns la o înțelegere în afara tribunalului în 2022 pentru o despăgubire de 12 milioane de lire sterline.

Interviu cutremurător

Dacă memoria ta este încețoșată sau nu urmărești scandalurile regale ori știrile în mod regulat, iată evenimentul real pe care Scoop îl înfățișează. La sfârșitul anului 2019, Prințul Andrew a fost intervievat de jurnalista britanică Emily Maitlis despre relația sa de decenii cu Jeffrey Epstein, un finanțator american bogat care fusese condamnat pentru infracțiuni sexuale cu minori și, în august, a murit în circumstanțe misterioase în timp ce era în închisoare.

Interviul a fost difuzat în emisiunea BBC Newsnight pe 19 noiembrie și a primit imediat atenție la nivel mondial pentru explicațiile bizare ale lui Andrew în legătură cu comportamentul său și lipsa de simpatie față de victimele lui Epstein.