01 ian. 2024 | 10:36

Filme pe Netflix pe care să le vezi în prima zi din an: Povești captivante și mesaje inspiraționale, pentru a începe noul an cu o perspectivă pozitivă

ACTUALITATE
Filme pe Netflix pe care să le vezi în prima zi din an: Povești captivante și mesaje inspiraționale, pentru a începe noul an cu o perspectivă pozitivă

Începutul de an marchează un moment de tranziție și speranță, un prag către un capitol nou și neexplorat al vieții noastre. Iată cinci filme inspiraționale pe care le poți vedea pe Netflix chiar în prima zi din an.

Filme de pe Netflix

„The Secret Life of Walter Mitty” (2013) – Un film cu Ben Stiller în care personajul său, Walter Mitty, evadează din lumea sa monotonă printr-o serie de aventuri epice. Walter Mitty (interpretat de Ben Stiller) este un bărbat timid și visător, angajat la revista „Life” în departamentul de negativ fotografic. El petrece majoritatea timpului său pierdut în lumi de fantezie, unde își imaginează aventuri extraordinare și relații romantice. Viața reală a lui Walter este una monotonă și plină de rutină, iar el se pierde adesea în gândurile sale pentru a evita momentele dificile ale vieții cotidiene.

„The Boy Who Harnessed the Wind” (2019) – Bazat pe o poveste adevărată, acest film prezintă lupta unui băiat din Malawi pentru a-și salva comunitatea de la foamete prin construirea unui generator eolian.

„The Queen’s Gambit” (2020) – Chiar dacă este o miniserie, această dramă despre șah și determinare poate să ofere o experiență motivantă și inspirațională. „The Queen’s Gambit” urmărește viața lui Beth Harmon (interpretată de Anya Taylor-Joy), o fata orfană și genială la șah, pe măsură ce navighează prin lumea șahului competitiv și își îndeplinește visul de a deveni campioană mondială.

Vezi și: Sly, documentarul Netflix despre Sylvester Stallone: pare inspirațional, dar nu te ține cu sufletul la gură

Filme inspiraționale

„The Secret: Dare to Dream” (2020) – Inspirat de cartea „The Secret”, acest film explorează modul în care gândirea pozitivă poate influența destinul și viețile noastre. Filmul urmărește povestea lui Miranda Wells (interpretată de Katie Holmes), o mamă singură și lucrativă, dar care se confruntă cu multiple provocări și greutăți în viața sa. Ea se luptă să echilibreze muncă și îngrijirea a trei copii, în timp ce își gestionează și stresul și grijile legate de viața de zi cu zi.

„Freedom Writers” (2007) – Inspirat de o poveste reală, acest film relatează eforturile învățătoarei Erin Gruwell de a motiva și inspira elevii săi prin intermediul scrisului și al literaturii. „Freedom Writers” este un film dramatic lansat în 2007, regizat de Richard LaGravenese. Acesta este bazat pe cartea „The Freedom Writers Diary” scrisă de Erin Gruwell și elevii săi. Filmul explorează eforturile unei învățătoare tinere de la liceul Woodrow Wilson din Long Beach, California, pentru a inspira și a schimba viețile elevilor săi prin intermediul scrisului.

Aceste filme oferă povești captivante și mesaje motivate, potrivite pentru a începe noul an cu o perspectivă pozitivă.

Vezi și: După ce a interzis împărțirea contului cu alte persoane, Netflix crește și prețul planului său premium