09 mart. 2024 | 19:05

Cum arată stadionul ”Arcul de Triumf” după incidentele de la Dinamo – UTA. 30% din teren a fost afectat FOTO

SPORT
Cum arată stadionul ”Arcul de Triumf” după incidentele de la Dinamo - UTA. 30% din teren a fost afectat FOTO

Partida dintre Dinamo și UTA a fost marcată de incidentede violente. Suporterii celor două echipă s-au bătut atât în afara stadionului, cât și în interior. La final, arena a fost serios avariată. Iată cum arată.

Dezastrul după incidentele de la Dinamo – UTA

Startul meciului Dinamo – UTA a fost întârziat opt minute, din cauza unor incidentlor cauzate de suporteri. Fanii dinamoviști s-au bătut cu cei ai arădenilor, ajutați de ultrași de la CSA Steaua, atât în apropiere de stadion, cât și în arenă. Suporterii ”câinilor” au aruncat în mai multe rânduri cu torțe și petarde pe gazon, distrugând suprafața de joc hibridă.

La aproape o zi distanță de la incidente, administratorii Complexului Sportiv Național ”Arcul de Triumf” a emis un comunicat în care au criticat comportamentul fanilor și au publicat și imagini cu dezastrul făcut de aceștia. Gazonul a fost afectat în proporție de 30%, iar zeci de scaune au fost distruse de către ultrași.

Cât de greu este să construiești și cât de ușor este să distrugi… Meciul disputat aseară pe stadionul CSN Arcul de Triumf, între Dinamo si UTA s-a lăsat cu pagube uriașe.

60 de scaune complet distruse, terenul este afectat pe o suprafață de 30%. Asta nu înseamnă să fii suporter și nu asta presupune sportul.

Vezi și: Haos în Brazilia. Incendii și revolte stradale după ce una dintre cele mai importante echipe a retrogradat VIDEO

Aseară am asistat cu regret la o demonstrație de forță inutilă, am văzut ce înseamnă orgoliul orbesc și lipsa de respect pentru o echipă, locul în care te afli și sport. O imagine tristă pentru toată lumea…

O echipă de criminaliști a rămas pe stadion după meci și a luat amprente. Cei responsabili de tot dezastrul vor fi trași la răspundere. A fi suporter, nu înseamnă asta…”, se arată în comunicatul administratorului Complexului Sportiv Național ”Arcul de Triumf”.

”Acest stadion nu a fost făcut pentru fotbal”

Cunoscut pentru faptul că s-a opus în dese rânduri pentru organizarea partidelor de fotbal pe stadionul-casă al rugby-ului, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a transmis un mesaj dur după incidentele de la partida Dinamo – UTA Arad.

Acest stadion nu a fost făcut pentru competiții interne fotbalistice, ci naționale și internaționale rugbistice, și pentru antrenamente ale echipelor naționale care veneau pentru Euro 2021. Punct.

Nu are capacitatea de a oferi securitate pentru meciurile de anvergura aceasta. Asta e tot. Eu nu sunt administratorul arenei. Cei de la Agenția Națională pentru Sport decid dacă se va mai juca acolo. Noi suntem în judecată. Nu știu dacă Dinamo riscă să nu mai fie primită pe Arcul de Triumf.

Vezi și: UEFA a suspendat un meci după confruntări violente între fani. Un suporter a fost ucis și alți cinci au ajuns la spital VIDEO

Am privit cu stupoare tot ceea ce s-a întâmplat. Arenele care se vor construi de acum vor trebui să aibă puse la punct modele de securitate pentru a preîntâmpina asemenea evenimente. Din punct de vedere al expertizei pe care o avem, eu știu că pagubele la gazon nu mai pot fi remediate pentru că este un gazon hibrid”, a spus Alin Petrache pentru Fanatik.

Din cauza incidentelor de pe ”Arcul de Triumf”, Dinamo a primit sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 60.000 de lei din partea Jandarmeriei. Andrei Nicolescu a declarat că este posibil ca forțele de ordine să dicteze noi amenzi.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele