10 ian. 2024 | 10:31

Cel mai cumpărat aliment de români de la Lidl, Kaufland, Mega Image. Ai fi surprins să afli care este și de ce

Ghidul cumpărătorului
Cel mai cumpărat aliment de români de la Lidl, Kaufland, Mega Image. Ai fi surprins să afli care este și de ce

În cadrul unei schimbări surprinzătoare de tendințe, anul 2023 a pus pe piedestal un anumit aliment, în ceea ce privește preferințele la cumpărături ale românilor.

Vezi și: 15 produse de la supermarket pe care îți irosești banii. Vei face mari economii dacă renunți la ele

Care este cel mai apreciat aliment

Într-o lume a achizițiilor digitale în creștere, un anumit aliment a captat atenția și a cunoscut o creștere spectaculoasă în vânzări: pătrunjelul.

Cu peste 177.000 de bucăți vândute, pătrunjelul a devenit vedeta neașteptată a cumpărăturilor online în România pentru anul 2023.

Retailerii importanți precum Lidl, Kaufland, Auchan și Mega Image au raportat o creștere de două ori mai mare în vânzările acestui produs.

Schimbarea de preferințe indică un interes în creștere al românilor pentru un stil de viață sănătos și orientat către produse proaspete și bogate în nutrienți.

Pe lângă pătrunjel, și alte legume verzi și ierburi aromatice precum mărarul, salata verde și ceapa verde au ocupat poziții semnificative în preferințele de cumpărături online.

În fapt, datele sugerează că aproximativ una din nouă comenzi online conține cel puțin o legătură de pătrunjel.

Interesul crescut pentru verdețuri are și un impact pozitiv asupra producătorilor locali, care se bucură de o cerere în creștere pentru aceste produse.

Vezi și: Iluzia optică din supermarket. Ești un geniu dacă găsești pasărea ascunsă în 17 secunde

Motivul pentru care acest produs este atât de căutat

Pătrunjelul contribuie la menținerea sănătății inimii, datorită conținutului bogat de vitamina C și antioxidanți care ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare.

De asemenea, această plantă este cunoscută pentru proprietățile sale diuretice, detoxifiante și antiinflamatoare.

Compusul său bogat în antioxidanți, flavonoide și carotenoide îl fac un aliat puternic în lupta împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ asociat cu boli cronice și cu riscul de cancer.

În concluzie, pătrunjelul nu este doar o simplă legumă, ci și un aliat pentru sănătatea inimii, detoxifiere și reducerea inflamațiilor.

Vezi și: Cum să economisești bani când cumperi mâncare. Trucurile care te ajută la supermarket

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele