08 ian. 2024 | 13:08

Iluzia optică din supermarket. Ești un geniu dacă găsești pasărea ascunsă în 17 secunde

Diverse
Iluzia optică din supermarket. Ești un geniu dacă găsești pasărea ascunsă în 17 secunde
Iluzia optică din supermarket. Ești un geniu dacă găsești pasărea ascunsă în 17 secunde

Cea mai interesantă iluzie optică, pentru toate vârstele. Este un joc destul de dificil, pe care nu oricine reușește să îl ducă la bun sfârșit. Se spune că doar geniile vor observa pasărea ascunsă printre cutiile de mâncare pentru animale. Crezi că tu faci parte dintre aceste persoane inteligente?

Iluzia optică din supermarket

Jocurile de atenție sunt activități care implică concentrarea și focalizarea atenției pentru a îmbunătăți și menține abilitățile cognitive legate de procesarea informațiilor și rezolvarea problemelor. Aceste jocuri sunt concepute pentru a stimula funcțiile creierului și pentru a antrena capacitatea de concentrare, memoria, gândirea logică și alte abilități cognitive.

Iluziile optice sunt imagini atrăgătoare care vă provoacă percepția și vă testează abilitățile de observație. Ele sunt extrem de eficiente în îmbunătățirea abilităților cognitive și stimularea creierului să gândească creativ.

Provocarea de astăzi este să găsești o pasăre ascunsă printre o mulțime de cutii cu mâncare de animale. Imaginea este surprinsă într-un supermarket, nimic ciudat, dar află că în peisaj se ascunde și un musafir nepoftit, care caută și el mâncare.

Dacă vrei să îți testezi și tu limitele și să vezi cât de bine stai la capitolul atenție și concentrare, acesta este jocul perfect. Pare ușor la prima vedere, dar nu este deloc așa; îți va pune serios mintea la contribuție.

Unde se află ascuns porumbelul

Există o pasăre în magazin și aveți 17 secunde la dispoziție pentru a o găsi și pentru a finaliza cu succes provocarea. Este un joc extrem de solicitant, pe care trebuie să îl rezolvi rapid. Analizează bine fiecare colțișor și vei vedea imediat porumbelul buclucaș.

Citește și: Test rapid de inteligență. Ce lacăt deschide cheia pe care o are piratul în mână?

Doar cei cu abilități excepționale de observare vor putea identifica pasărea în termenul limită, fără să mai aibă nevoie de secunde în plus. Modul în care pasărea s-a amestecat în scenă face dificilă identificarea acesteia la prima vedere.

Pentru a găsi pasărea din imagine, trebuie să acordați o atenție deosebită detaliilor. Pasărea poate fi ascunsă oriunde în această fotografie, iar dacă vă concentrați asupra ei, o puteți observa cu ușurință; totul este despre concentrare și atenție deosebită.

Cei mai inteligenți vor rezolva jocul mult mai repede, poate că nici măcar nu vor avea nevoie de cele 17 secunde. Crezi că tu poți? Fii atent, rapid și demonstrează de ce ești în stare. Dacă nu reușești să termini jocul, nu te întrista, poate că asta nu a fost ziua ta norocoasă.

Încă nu ai descoperit musafirul nepoftit din magazin? Ei bine, află că pasărea poate fi văzută în partea stângă a imaginii, cocoțată pe partea de sus a unui carton din serie mâncării pentru animale de companie.

La ce ajută, de fapt, jocurile de atenție

Iluziile optice și jocurile de atenție au fascinat oamenii de-a lungul timpului, provocându-le mintea și punându-le abilitățile cognitive la încercare. Cu toate acestea, aceste fenomene nu sunt doar simple divertismente vizuale; ele dezvăluie multe despre modul în care funcționează creierul uman și pot oferi detalii semnificative despre percepția și interpretarea noastră a realității.

Te-ar putea interesa și: Eşti un expert în iluzii optice dacă reuşeşti să vezi pluşul printre pinguini. Ai doar 8 secunde!

Percepția noastră vizuală nu este întotdeauna o reprezentare fidelă a lumii din jurul nostru, ci este mult mai mult de atât. Iluziile optice sunt fenomene care distorsionează sau manipulează informația vizuală, determinându-ne creierul să interpreteze în mod greșit ceea ce vedem.

Iluziile optice nu sunt doar amuzante; ele dezvăluie, de asemenea, cum funcționează procesele cognitive ale creierului. De la percepția formelor și culorilor până la recunoașterea obiectelor și evaluarea distanței, aceste fenomene ilustrează complexitatea modului în care creierul nostru procesează și interpretează informațiile vizuale.

Jocurile de atenție implică provocări menite să testeze și să îmbunătățească capacitatea noastră de a concentra atenția asupra unui anumit aspect, ignorând distragerile. Învățând despre iluzii optice și jocurile de atenție, putem dezvolta strategii pentru a îmbunătăți abilitățile cognitive, concentrarea și rezolvarea problemelor.

Iluziile optice și jocurile de atenție nu sunt decât divertismente vizuale; ele sunt ferestre fascinante către complexitatea minții umane. Explorând aceste fenomene, putem înțelege mai bine modul în care percepem lumea și cum putem utiliza aceste cunoștințe pentru a îmbunătăți funcționarea noastră cognitivă și pentru a explora limitele capacităților noastre mentale.

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro