02 apr. 2024 | 16:44

Câte milioane de euro are de recuperat Gigi Becali de la FCSB. ”La 10 milioane am renunțat”

SPORT
Câte milioane de euro are de recuperat Gigi Becali de la FCSB. ”La 10 milioane am renunțat”

Gigi Becali a dezvăluit sumele fabuloase pe care le-a investit la FCSB. El a fost nevoit să împrumute echipa cu bani mai mulți decât o făcuse în ultimele sezoane. Latifundiarul din Pipera a dezvăluit câte milioane are de recuperat de la clubul roș-albastru.

Suma cu care a împrumutat Gigi Becali pe FCSB

FCSB este lider în SuperLiga şi are cele mai mari şanse sî câștige titlul după o pauză de nouă ani. Însă Gigi Becali a cheltuit sume imense pentru a reuși să-și vadă visul împlinit. Clubul a suferit o lovitură financiară serioasă în anul 2023 și a pierdut multe milioane de euro.

Conform bilanţului pe 2023, publicat pe site-ul oficial al clubului, cifrele nu sunt deloc grozave. Omul de afaceri are de recuperat de la FCSB o datorie de 10.050.000 de euro, cu 600.000 de euro mai mult decât în anul 2022. În anul 2021, suma era undeva la jumătate: 5,3 milioane de euro. În plus, Gigi Becali a dezvăluit că, de fapt, banii băgaţi la echipă în acest sezon sunt 15 milioane de euro.

Câte milioane de euro are de recuperat Gigi Becali de la FCSB. ”La alte 10 milioane am renunțat”

Gigi Becali, patron FCSB. Foto: Profimedia

Este mult mai mult de atât datoria. Dar ca să iau licenţa am renunţat la încă zece milioane. Depăşeam deficitul, adică fair play-ul financiar. Şi e adevărat că e minus şapte milioane de euro, dar totalul e de minus 15 milioane.

La opt milioane am renunţat şi i-am băgat în capitalul social. Dar nu este o problemă, că atunci când fac bani îi scot şi capitalul social se micşorează. Eu pot să fac o majorare de încă șapte milioane”, a dezvîluit Gigi Becali, potrivit Fanatik.

”Vreau să vând un jucător cu 100 de milioane de euro”

Cel mai rea situație s-a înregistrat în anul 2009, atunci când Gigi Becali avea de recuperat 21 de milioane de euro. Iar în 2007 și 2015 avea de primit 15 milioane de euro.

Gigi Becali bagă adânc mâna în buzunar pentru a-și îndeplini marele vis: FCSB să joace în Champions League pentru a da lovitura și pe plan financiar. De asemenea, latifundarul are ambiția de a vinde un jucător cu 100 de milioane de euro.

Vezi și: Gigi Becali s-a dezlănțuit după suspendarea dictată de FRF: ”Aşa voi spune cu preţul vieţii”. Reacția furibundă a acestuia

“Nu am renunţat la ideea asta. Vreau să vând un jucător cu 100 de milioane de euro. Când am intrat în fotbal, am spus că va fi un Hagi la mine, o să mi-l dea Dumnezeu mie.

Şi dacă va fi, îl vând pe 100 de milioane de euro sau 200. Aţi văzut că eu nu vând sub preţ. L-am vândut pe Chiricheş cu 10 milioane, ei l-au vândut mai departe cu 7″, a adăugat Gigi Becali pentru sursa citată.

Gigi Becali, sancționat de FRF

Gigi Becali a fost aspru sancționat ca urmare a declarațiilor sexiste date la adresa arbitrei Cristina Trandafir. El o suspendare de șase luni de la desfășurarea oricăror activități legate de fotbal și o amendă în valoare de 50.000 de lei. Potrivit regulamentului, latifunduarul din Pipera va executa sancțiunea cea mai gravă. Nici FCSB nu a scăpat, clubul fiind amendat cu 5.000 de lei.

După meciul FCSB – FC Botoșani, scor 3-2, latifundiarul a acuzat dur arbitrajul și a dat vina pe arbitră, care s-a aflat în camera VAR. El a afirmat că aceasta nu ar trebui să nu îi mai arbitreze pe bărbați.

”De vină a fost femeia de la VAR. Dar nu sunt supărat. E sora mea, se împărtășește la biserică. Eu nu mă supăr pe oamenii cu care mă împărtășesc. Îi dau un sfat.

Vezi și: Gigi Becali și Dumitru Dragomir, afacere de milioane de euro cu pământuri. Câți bani a luat latifundiarul din Pipera de la ”Corleone”: ”Nu mi-a făcut o reducere”

Vrea să-i împlinească Dumnezeu ce cere la Biserică? Să se lase de arbitraj. Sau să arbitreze la femei. Să nu mai arbitreze ea bărbații. Și Dumnezeu o va ajuta cu dorințele. Știe ea la ce mă refer. Ea vine la noi la biserică”, spunea Gigi Becali după FCSB – FC Botoșani, meci jucat în luna februarie.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele