19 ian. 2024 | 11:54

Care dă bani mai mulți: Banca Transilvania, BRD, Raiffeisen sau BCR. Topul salariilor în băncile din România

ACTUALITATE
Care dă bani mai mulți: Banca Transilvania, BRD, Raiffeisen sau BCR. Topul salariilor în băncile din România

Dacă te-ai întrebat vreodată cât câștigă cei care lucrează în băncile din România, ai acum răspunsul. Iată ce salarii au angajații de la BRD, BCR, BT etc.

Salariile din băncile din România

Clasamentul băncilor din România care oferă cele mai atractive salarii a fost realizat printr-o analiză realizată de BankingNews pe baza rapoartelor financiare din 2022. Printre băncile incluse în analiză se numără Banca Transilvania, BCR, BRD Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank, ING Bank, CEC Bank, UniCredit Bank, Exim Banca Românească, Alpha Bank, OTP Bank, Garanti BBVA, Libra Internet Bank, First Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Vista Bank, Patria Bank, ProCredit Bank și Credit Europe Bank.

Sursa: BankingNews

Cele 18 bănci analizate acoperă aproximativ 90% din forța de muncă din sectorul bancar, cu un total de 51.857 de angajați la sfârșitul anului 2022. Analiza relevă că băncile au alocat în total 6,5 miliarde de lei pentru salariile angajaților în 2022, cu un salariu mediu brut lunar de aproximativ 11.640 de lei. Venitul anual net al acestor bănci a atins 3,8 miliarde de lei, iar taxele și impozitele plătite au depășit 2,7 miliarde de lei.

Vezi și: Apare o nouă bancă în România, e oficial. De ce ar putea fi o alternativă la Banca Transilvania

ING Bank a dat cele mai mari salarii în 2022

Banca Transilvania se distinge ca cea mai mare bancă din România, având atât cel mai mare nivel de active, cât și de angajați. Analiza detaliază și numărul de angajați la cele mai mari bănci din țară, cu Banca Transilvania conducând detașat cu 9.199 de salariați în 2022.

În privința bugetelor alocate pentru salarii, Banca Transilvania se clasează pe primul loc, cu 1,4 miliarde de lei în 2022, aproape dublu față de BCR, care ocupă locul doi în topul cheltuielilor pentru salarii, cu 787 de milioane de lei.

Când vine vorba de salariile medii brute oferite angajaților, ING Bank ocupă prima poziție, oferind un salariu brut de 15.000 de lei lunar în 2022, urmată de Vista Bank și BCR.

În concluzie, analiza realizată de BankingNews aduce în prim plan importanța salariilor oferite în sectorul bancar din România, evidențiind topul băncilor cu cele mai competitive remunerații și subliniind diferențele semnificative în bugetele alocate pentru salarii între diversele instituții financiare.

Vezi și: Banca Transilvania face minuni, din nou: ajutorul la care nu se aștepta nimeni, cine îl primește