10 mai 2024 | 11:02

Băiatul de 11 ani cu inteligența lui Einstein. Tocmai a fost acceptat în „asociația oamenilor deștepți”, Mensa. Ce IQ are

ACTUALITATE
Băiatul de 11 ani cu inteligența lui Einstein. Tocmai a fost acceptat în „asociația oamenilor deștepți”, Mensa. Ce IQ are
Praveen Kumar

Dhruv, un băiat în vârstă de 11 ani care locuiește în sudul Londrei, a devenit unul dintre cei mai noi membri ai Mensa, având un IQ absolut impresionant.

Băiatul, care urmează cursurile Școlii Primare Robin Hood din Sutton, s-a alăturat societății pentru persoanele cu un IQ extrem de ridicat în aprilie, după ce a obținut un scor de 162.

Părinții și profesorii, mândri de băiatul de 11 ani

„Suntem foarte mândri de el”, a declarat tatăl său, Praveen Kumar. „Mă consider norocos că sunt tatăl lui”, a mai spus bărbatul.

Directorul școlii, Elisabeth Broers, a spus, la rândul său: „Este o bucurie. Este un băiat foarte bun în toate privințele, așa cum sunt mulți dintre copiii noștri”.

Mensa acceptă persoanele care obțin scoruri situate în primii 2% din populația generală la un test de inteligență aprobat.

Dhruv, care a împlinit 11 ani în decembrie, este un mare fan al echipei Chelsea și a fost diagnosticat cu nevoi educaționale speciale în școala primară.

Tatăl său, care s-a mutat la Londra din India acum 21 de ani, a spus: „Era aproape în coada clasei în anul al doilea. Plângeam îpe interior, voiam doar să fie un băiat obișnuit și să aibă o viață normală. Profesorii spuneau că nu învață absolut nimic”.

Școala Primară Robin Hood susține că are 360 de copii în evidențele școlare cu „părinți și personal remarcabil de binevoitori”, potrivit directorului său.

Broers a adăugat: „Este un copil complet, un băiat minunat, talentat la artă și bun la împărtășirea cunoștințelor și abilităților sale cu clasa.

Mensa, asociația care îți arată ce IQ ai

Fondată în 1946, Mensa numără 140.000 de persoane din întreaga lume printre membrii săi, inclusiv 18.000 în Marea Britanie și Irlanda.

Organizația se descrie ca fiind „cea mai importantă societate a IQ-ului ridicat din lume” și spune că le oferă membrilor săi un spațiu pentru a socializa, a-și întinde intelectual limitele și a se implica în activități interesante.

Numele „Mensa” a fost ales deoarece înseamnă „masă” în latină.

Un purtător de cuvânt al Mensa a declarat: „Oricine obține un scor de IQ care îl plasează în primii 2% din populație a făcut o treabă remarcabilă. Scorul obținut de Dhruv este, prin urmare, foarte bun și arată că are un potențial extraordinar”.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele