Iluziile optice sunt o modalitate bună de a-ți testa inteligența și chiar vederea. Așadar, dacă vrei să testezi această teorie, avem acest test IQ pentru genii, în care va trebui să descoperi unde se află crabii, într-un timp limită. Baftă!
Îți poți începe dinimeața cu o cafea bună și o provocare pentru mintea și ochii tăi, încercând să rezolvi testul IQ pentru genii. Poți testa dacă ai cu adevărat o „vedere ascuțită” cu această iluzie optică și te putem asigura că nu va fi simplu de rezolvat.
Pentru a-ți pune cu adevărat la încercare inteligența și vederea, acest test IQ, creat de compania Komowa, vine cu o limită de timp. În imaginea cu tematică balneară se află ascuns un crab.
Cum creaturile sunt cunoscute pentru furtișagul lor, găsirea lui nu va fi simplă. Cu toate acestea, este important să reții că testele IQ măsoară un set specific de abilități cognitive și nu sunt neapărat un indicator al inteligenței generale.
Potrivit creatorilor, doar unul din cinci poate găsi crabul și durează în medie 35 de secunde pentru a-l localiza. Dar, pentru a-ți testa cu adevărat abilitățile, vezi dacă reușești să o faci în 20.
Acest gen de teste de inteligență sunt bune din mai multe motive. Nu numai că sunt o modalitate distractivă de a omorî timpul, dar sunt bune și pentru a stimula abilitățile de rezolvare a problemelor și nu numai.
Pentru a rezolva testul IQ pentru genii, începe prin a scana fiecare zonă a imaginii. Poate începi de sus în jos, atunci probabil că vei găsi ceea ce cauți. Întotdeauna este distractiv să te provoci pe tine însuți cu teste ca acesta, iar pe termen lung, poate veni cu o mulțime de aspecte pozitive.
Cercetări recente au arătat în trecut că ar putea chiar să vă oprească îmbătrânirea creierului. Un studiu al Universității din Exeter și al King’s College din Londra a analizat aceste beneficii.
Universitatea a descoperit că exercițiile similare pot îmbunătăți memoria adulților și funcția creierului cu un deceniu. Și nimic nu este mai satisfăcător decât să rezolvi o problemă nouă, cum ar fi testul IQ din 1920 care a dat multă bătaie de cap multora.
Aceleași cercetări mai arată că, de fapt, Rezolvarea regulată a testelor de IQ ne poate ajuta să îmbunătățim performanțele la teste similare, familiarizându-ne cu tipurile de întrebări și cu formatul testului.
Deși practica regulată poate îmbunătăți scorurile la testele IQ, aceasta reprezintă doar un aspect al dezvoltării cognitive și există mulți alți factori care contribuie la inteligența generală și la abilitățile de rezolvare a problemelor.