01 feb. 2024 | 15:15

ANAF a pus „tunurile” pe Uber și Bolt, iar amenzile sunt fabuloase. Ce a descoperit Fiscul

ACTUALITATE
ANAF a pus

Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au declarat că au estimat că un singur operator economic din București, care operează în domeniul transportului alternativ de persoane, a cauzat un prejudiciu de peste 9,7 milioane de lei, conform unui comunicat emis de ANAF.

ANAF a identificat un prejudiciu de peste 9,7 milioane lei în domeniul ride-sharing

Potrivit comunicatului, controalele efectuate au dezvăluit că firma respectivă a redus suma TVA-ului de plată către bugetul de stat prin neregistrarea în contabilitate a întregului volum de venituri obținute prin intermediul platformelor de ride-sharing și prin creșterea artificială a TVA-ului deductibil prin înregistrarea neautorizată a achizițiilor de combustibil.

De asemenea, inspectorii ANAF au remarcat că firma verificată a diminuat obligațiile fiscale legate de angajați prin înregistrarea, declararea și plata contribuțiilor aferente contractelor individuale de muncă cu timp parțial de două ore, în ciuda faptului că angajații au lucrat un număr semnificativ mai mare de ore și au avut venituri nete mai mari decât cele declarate.

Vezi și: Se pregătește terenul pentru ca ANAF să pună tunurile pe Uber și Bolt? Ce a anunțat Fiscul

ANAF a anunțat că vor continua acțiunile de control în perioada următoare, recomandând tuturor operatorilor economici să declare și să plătească impozitele aferente veniturilor obținute din activitățile desfășurate conform legii.

Cea mai nouă alternativă la Uber și Bolt merge doar pe Tesla și s-a lansat deja în România

În cazul în care ai o afinitate pentru Tesla, iar pe Uber și Bolt sunt doar câteva exemplare, tocmai s-a inventat un serviciu de ride-hailing special pentru tine. Acesta este intitulat Blue și s-ar putea deja să vezi mașinile pe străzi.

Disponibil momentan doar în București, noua companie Blue a fost creată din start ca o alternativă similară pentru Bolt și Uber. În prima fază de dezvoltare pe meleaguri mioritice, are în spate o flotă de 100 de autovehicule electrice Tesla Model 3 și Model Y. Cel ma important detaliu și particularitatea care probabil va face diferența pentru mulți clienți constă în faptul că Blue este un brand românesc.