02 mai 2024 | 10:01

Alternativa la Google Chrome și Firefox: Ce este, de fapt, Arc Browser de la Windows

ACTUALITATE
Alternativa la Google Chrome și Firefox: Ce este, de fapt, Arc Browser de la Windows

Arc Browser, o aplicație excelentă și personalizabilă, este acum disponibilă complet pe platforma Windows. A fost în faza beta începând din luna decembrie.

Popularul Arc Browser a impresionat utilizatorii de macOS și iOS de ani de zile, iar acum este, în sfârșit, disponibil și pentru utilizatorii de Windows. Versiunea pentru Windows a software-ului companiei The Browser Company a fost în faza beta începând din luna decembrie. Singurul inconvenient? Navigarea web este disponibilă doar pentru Windows 11, deși o versiune pentru Windows 10 este în curs de dezvoltare.

Arc Browser, disponibil doar pentru Windows 11

În timp ce este un concurent direct pentru browserele precum Chrome și Edge, Arc este, de fapt, destul de unic. Acesta prezintă o bară laterală pliabilă cu taburi și semne de carte verticale, astfel încât nu există taburi în partea de sus. Acest lucru oferă utilizatorilor o vizualizare curată a site-ului web pe care-l vizitează, fără niciun fel de dezordine inutilă. De asemenea, permite oamenilor să construiască spații pentru a ține lucrurile organizate, care funcționează într-un fel similar cu folderele de pe desktop. Căutați rețete și aplicați pentru locuri de muncă în același timp? Pur și simplu mutați taburile și cercetarea de la primul într-un spațiu și pe cea de-a doua în alt spațiu.

Funcția Peek permite utilizatorilor să previzualizeze un link înainte de a-l deschide, iar Little Arc deschide o fereastră de browser ușoară pentru a vizualiza ceva rapid și cu utilizare minimă a memoriei. Există o mică curbă de învățare cu Arc, dat fiind că am folosit browsere în același mod exact de zeci de ani, dar acest lucru a meritat pentru mulți utilizatori.

Este și ultra-personalizabil, oferind o experiență personalizată care nu este disponibilă cu browserele rivale. Arc permite de fapt utilizatorilor să personalizeze aspectul oricărui site web pe care-l vizitează, putând transforma site-ul în verde neon sau schimbând fontul în ceva oribil. Oamenii pot chiar să evidențieze întregi secțiuni și să le șteargă din vedere. Ca bonus, pluginurile Chrome funcționează cu Arc, facilitând migrația.

Browserul este gratuit

Un alt lucru important aici este integrarea Swift. Arc rulează, de fapt, pe Swift, care este un limbaj de programare creat de Apple pentru construirea aplicațiilor pentru iOS, Mac, Apple TV și Apple Watch. Astfel, aducând Arc pe Windows, Browser Company aduce și Swift pe Windows pentru prima dată.

Acest lucru înseamnă că terții vor putea, în cele din urmă, să construiască aplicații Windows folosind Swift. Acest limbaj de programare este considerat de unii mai rapid și mai eficient decât, să zicem, Python și altele. Compania lucrează de șase ani la aducerea Swift pe computerele Windows, cu inginerul companiei, Saleem Abdulrasool, numindu-l „un efort de dragoste”.

Compania Browser promite că acesta este doar începutul lui Arc pe Windows. Spune că vor fi îmbunătățiri regulate de performanță și noi caracteristici care vor fi „lansate în săptămânile și lunile următoare”. Între timp, browserul este gratuit dacă oamenii doresc să-l încerce.