02 feb. 2024 | 08:16

A aflat de la știri că este candidat la președenție. Roagă oamenii să nu o voteze

ACTUALITATE
A aflat de la știri că este candidat la președenție. Roagă oamenii să nu o voteze

Femeia a descoperit că numele ei a fost trecut pe buletinul de vot pentru președinția din Minnesota, dar nu de ea. Krystal Gabel locuiește în Colorado și spune că nu știa că numele ei va fi listat la primăria din Minnesota.

Femeia care nu a vrut să candideze la președinție, dar, totuși, o face

O femeie al cărei nume este listat pe buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale primare din Minnesota, ca un candidat terță parte, spune că nu a fost de acord să candideze, conform Fox News.

Krystal Gabel a declarat pentru Minneapolis Star Tribune că a aflat că numele ei se află pe buletinul de vot din 5 martie pentru Partidul Legal Marijuana Now din Minnesota, dintr-o alertă Google.

Liderii de partid au declarat publicației într-un e-mail că „au vorbit și au postat despre asta în grupul nostru de conducere de pe Facebook, din care Krystal face parte” și „Krystal este lider de partid și toate indiciile erau că era pregătită să fie în primarul MN”.

Ei au spus că numele ei a fost retras, deși biroul secretarului de stat din Minnesota spune că rămâne pe buletinul de vot. Votul anticipat a început.

Vezi și: Protestele fermierilor și ale transportatorilor au ridicat AUR în sondaje: PSD e în scădere, ce ne așteaptă la alegeri

Gabel încurajează oamenii să nu o voteze

„Nu mi-am dat consimțământul să fiu pe buletinul de vot din Minnesota pentru această cursă”, a declarat Gabel, care locuiește în Colorado, într-un e-mail către ziar. „Nimeni din Partidul LMN Minnesota nu m-a abordat pentru a candida la o funcție și nici această candidatura nu a fost validată de statul Minnesota”.

„Oamenii au dreptul de a nu fi forțați să devină candidați”, a spus Gabel.

„Aceste acțiuni sunt absolut antidemocratice”.

Legea statului cere partidelor majore să trimită numele candidaților pentru primarul prezidențial cu 63 de zile înainte de alegeri, pentru a apărea pe buletinul de vot al partidului. Minnesota permite oamenilor să se înregistreze pentru a vota până în ziua primară. Un alegător trebuie să solicite buletinul de vot al partidului ales de el.

Odată ce partidele trimit numele, nu se fac modificări în buletinul de vot. Așadar, candidații republicani care au părăsit cursa, cum ar fi Chris Christie și Ron DeSantis, vor apărea pe buletinul de vot pentru GOP din Minnesota.

Vezi și: Meta îi obligă pe politicieni să anunțe când folosesc inteligența artificială în reclamele electorale din 2024. De ce nu va conta la alegeri, de fapt