24 mai 2024 | 11:34

10 filme cu Emma Stone pe care trebuie să le vezi. Starul a câștigat 2 premii Oscar pentru ”cea mai bună actriță”

Filme & seriale online
10 filme cu Emma Stone pe care trebuie să le vezi. Starul a câștigat 2 premii Oscar pentru ”cea mai bună actriță”

Emma Stone este una dintre cele mai talentate și versatile actrițe ale generației sale. Cariera ei cuprinde o gamă variată de roluri, de la comedii romantice la drame intense și filme de acțiune. Iată o selecție de zece filme în care Emma Stone a strălucit și care merită să fie văzute.

Easy A (2010)

„Easy A” este o comedie romantică din 2010 regizată de Will Gluck, propulsând-o pe Emma Stone într-o carieră de succes la Hollywood. Filmul, inspirat de romanul clasic „The Scarlet Letter” de Nathaniel Hawthorne, explorează tema reputației și a zvonurilor într-un cadru modern de liceu.

Olive Penderghast (Emma Stone) este o liceeană obișnuită, a cărei viață ia o turnură neașteptată atunci când decide să mintă despre pierderea virginității sale pentru a-și îmbunătăți popularitatea.

Zvonul se răspândește rapid și, în scurt timp, Olive devine subiectul principal de bârfă al școlii. În loc să dezmintă zvonurile, Olive decide să le alimenteze, purtând litera „A” cusută pe hainele sale, în semn de referință la Hester Prynne din „The Scarlet Letter”.

Pelicula abordează teme precum presiunile sociale, sexualitatea și puterea zvonurilor. Filmul explorează cum reputația poate fi manipulată și cât de ușor pot fi răspândite informațiile false într-un mediu închis, cum ar fi un liceu.

Olive, prin inteligența și umorul ei, reușește să transforme o situație complicată într-o lecție despre autenticitate și integritate.

La La Land (2016)

„La La Land” este un film muzical romantic din 2016, regizat și scris de Damien Chazelle. Filmul îi are în rolurile principale pe Emma Stone și Ryan Gosling și este o poveste modernă de dragoste ambientată în Los Angeles, explorând sacrificiile necesare pentru a-ți urma visurile.

Mia Dolan (Emma Stone) este o actriță aspirantă care lucrează ca barista la un café dintr-un studio de film, în timp ce încearcă să obțină un rol în filme.

Sebastian Wilder (Ryan Gosling) este un muzician de jazz pasionat care visează să deschidă propriul club de jazz pentru a păstra autenticitatea muzicii pe care o iubește.

Cei doi se întâlnesc întâmplător și, în ciuda începutului stângaci, dezvoltă o relație romantică puternică. Pe măsură ce carierele lor încep să evolueze în direcții diferite, cei doi trebuie să facă față provocărilor și sacrificiilor care vin odată cu urmărirea visurilor lor.

„La La Land” explorează mai multe teme, inclusiv sacrificiul personal, relațiile și pasiunile artistice. Filmul pune în balanță dragostea și cariera, întrebându-se ce sacrificii sunt necesare pentru a-ți urma visurile.

Mesajul central al filmului este acela că, deși urmărirea visurilor poate duce la mari recompense, aceasta vine adesea cu pierderi și compromisuri.

Capodopera cinematografică a câștigat șase premii Oscar, printre care și cel pentru ”cea mai bună actriță” acordat talentatei Emma Stone.

The Help (2011)

„The Help” este o dramă lansată în 2011, regizată și scrisă de Tate Taylor, bazată pe romanul omonim din 2009 de Kathryn Stockett. Filmul explorează problemele rasiale și sociale din Mississippi în anii 1960, prin prisma relației dintre o tânără scriitoare și două menajere afro-americane.

Povestea se desfășoară în Jackson, Mississippi, în anii 1960. Eugenia „Skeeter” Phelan (Emma Stone) este o tânără care aspiră să devină scriitoare.

După ce se întoarce acasă de la facultate, Skeeter începe să observe nedreptățile și abuzurile la care sunt supuse menajerele afro-americane care lucrează pentru familiile albe din oraș.

Inspirată să facă o schimbare, protagonista decide să scrie o carte care să aducă la lumină poveștile acestor femei.

Ea reușește să convingă două menajere, Aibileen Clark (Viola Davis) și Minny Jackson (Octavia Spencer), să își împărtășească experiențele. Cartea rezultată provoacă controverse și schimbă viețile tuturor celor implicați.

Birdman (2014)

„Birdman” sau ”Virtutea nebuniei” este o dramă din 2014, regizată de Alejandro González Iñárritu, cunoscută pentru stilul său distinctiv și pentru abordarea temelor complexe. A câștigat premiul Oscar pentru ”cel mai bun film” și a fost lăudat de critici pentru regie, scenariu și interpretări.

Acțiunea urmărește povestea lui Riggan Thomson (interpretat de Michael Keaton), un actor de film celebru pentru rolurile sale anterioare în filmele de supereroi „Birdman”.

Cu toate acestea, Riggan își dorește să-și revendice prestigiul pierdut și să demonstreze lumii că este mai mult decât un fost supererou. În acest scop, el decide să producă și să joace într-o piesă de teatru pe Broadway, bazată pe un text scris de el însuși.

În timp ce se pregătește pentru premiera piesei, Riggan se confruntă cu o serie de provocări, inclusiv lupta sa interioară cu propriul său alter ego, Birdman, care îl bântuie și încearcă să-i saboteze eforturile.

Emma Stone joacă rolul lui Sam Thomson, fiica lui Riggan, care se confruntă cu propriile sale probleme și dependența de droguri.

Vezi și: 10 filme cu Jennifer Lawrence pe care trebuie să le vezi. Actrița a câștigat primul ei premiu Oscar la doar 22 de ani

Crazy, Stupid, Love (2011)

„Crazy, Stupid, Love” este o comedie romantică din 2011, regizată de Glenn Ficarra și John Requa. Filmul explorează complexitățile relațiilor moderne prin poveștile intersectate ale mai multor personaje, aducând în prim-plan teme precum iubirea, infidelitatea și redescoperirea de sine.

Cal Weaver (Steve Carell) trăiește visul american: are un job bun, o casă frumoasă, copii minunați și este căsătorit cu iubita sa din liceu, Emily (Julianne Moore).

Totul se schimbă când Emily îi mărturisește că l-a înșelat și dorește să divorțeze. Devastat, Cal își petrece serile într-un bar local, unde îl întâlnește pe Jacob Palmer (Ryan Gosling), un cuceritor de profesie.

Jacob decide să-l ia pe Cal sub aripa sa și să-l învețe arta seducției pentru a-și recăpăta încrederea și a-și redobândi viața amoroasă. Între timp, Jacob se îndrăgostește de Hannah (Emma Stone), o tânără avocată care schimbă percepția lui asupra iubirii.

The Favourite (2018)

„The Favourite” este un film de epocă din 2018, regizat de Yorgos Lanthimos, care explorează intrigile politice și relațiile complicate din timpul domniei reginei Anne a Marii Britanii în secolul al XVIII-lea.

Cu o distribuție de excepție și un stil regizoral distinctiv, filmul a fost aclamat de critici și a primit numeroase premii și nominalizări.

Filmul se desfășoară în Anglia secolului al XVIII-lea și se concentrează pe rivalitatea dintre două femei puternice care își dispută favorurile reginei Anne.

Regina Anne (interpretată de Olivia Colman) este o monarhă fragilă și instabilă, iar curtea ei este dominată de influența Lady Sarah Churchill (interpretată de Rachel Weisz), care este consilierul și confidenta reginei.

Intrarea în scenă a Abigail Hill (interpretată de Emma Stone), o rudă îndepărtată a lui Sarah care și-a pierdut poziția socială, tulbură echilibrul de putere din curte.

Abigail își folosește inteligența și farmecul pentru a avansa în rang, intrând într-o luptă de putere cu Sarah pentru a câștiga favorurile reginei Anne și pentru a-și asigura poziția în societate.

Magic in the Moonlight (2014)

„Magie în lumina lunii” este un film romantic și comedie din 2014, regizat de Woody Allen. Filmul este situat în anii 1920, în Riviera Franceză, și explorează teme precum magia, scepticismul și dragostea.

Povestea urmărește aventurile lui Stanley Crawford (interpretat de Colin Firth), un magician britanic cunoscut sub pseudonimul Wei Ling Soo, care este solicitat să investigheze o femeie misterioasă pe nume Sophie Baker.

Sophie (interpretată de Emma Stone) este considerată un medium spiritual, o clarvăzătoare, care impresionează familia bogată a lui Catledge.

Stanley, sceptic în privința fenomenelor paranormale, este determinat să dezvăluie presupusa escrocherie a lui Sophie. Cu toate acestea, pe măsură ce petrece mai mult timp cu Sophie, Stanley începe să se confrunte cu propriile sale convingeri și sentimente.

The Amazing Spider-Man (2012)

„The Amazing Spider-Man” este un film de acțiune și aventură lansat în 2012, regizat de Marc Webb. Este un reboot al francizei Spider-Man, prezentând o nouă versiune a povestii originale a supereroului din benzile desenate Marvel.

Filmul urmărește povestea lui Peter Parker (interpretat de Andrew Garfield), un adolescent inteligent și retras care își petrece zilele investigând misterul dispariției părinților săi.

Într-o zi, Peter descoperă o mapă veche care îl conduce la laboratorul ocultat al tatălui său biologic, unde intră în contact cu o substanță misterioasă.

În urma acestei experiențe, Peter își dezvoltă abilități extraordinare, cum ar fi puterea de a se arătă pereții și de a-și lansa pânze de păianjen, transformându-se în supereroul cunoscut sub numele de Spider-Man.

În același timp, el începe să se îndrăgostească de colega sa de clasă, Gwen Stacy (interpretată de Emma Stone), punându-și viața și relația în pericol în încercarea de a-și folosi puterile pentru a proteja orașul de forțele malefice.

Cruella (2021)

„Cruella” este un film de comedie dramatică și crimă din 2021, regizat de Craig Gillespie și produs de Walt Disney Pictures.

Este o poveste de origine a celebrei antagoniste din filmele clasice Disney, Cruella de Vil, cunoscută pentru dorința sa de a omorî puii de dalmatieni pentru a-și crea un palton din blană. Filmul explorează trecutul lui Cruella și motivele care au condus-o pe calea răului.

Povestea urmărește viața talentatei Estella (interpretată de Emma Stone), o tânără creativă, dar cu o latură întunecată.

Încercând să-și urmeze visul de a deveni o celebră designeră de modă în Londra anilor ’70, Estella își descoperă alter ego-ul, Cruella, o persoană nonconformistă și plină de stil.

În căutarea răzbunării împotriva elitelor societății londoneze, Cruella devine cunoscută pentru stilul său provocator și pentru furturile spectaculoase de modă.

Pe măsură ce se adâncește în lumea modei, Cruella se confruntă cu rivalitatea cu Baronesa von Hellman (interpretată de Emma Thompson), o celebră creatoare de modă, descoperind adevărul despre trecutul său tumultos.

Vezi și: 10 filme cu Benedict Cumberbatch pe care trebuie sa le vezi. Faimosul actor a redefinit dramele de epocă de la Hollywood

Poor things (2023)

”Poor things”este un film din 2023, regizat de Yorgos Lanthimos, după un scenariu de Tony McNamara. Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Christopher Abbott și Jerrod Carmichael fac parte din distribuția de excepție a peliculei.

Povestea este bazată pe romanul din 1992 al lui Alasdair Gray, narațiunea construindu-se în jurul tinerei Bella Baxter (interpretată de Emma Stone), în Londra victoriană, cu puternice influențe steampunk.

Filmul prezintă călătoria ei de autodescoperire, într-un decor inedit, cu personaje extravagante, care au o contribuție mai mult sau mai puțin semnificativă la evoluția ei.

Emma Stone a câștigat cel de-al doilea premiu Oscar din carieră pentru ”cea mai bună actriță” pentru interpretarea sa fascinantă din acest proiect.