12 apr. 2023 | 08:16

Zeci de milioane de euro pentru acești români, începând de luna viitoare: ajutorul pentru susținere, confirmat oficial

ACTUALITATE
Zeci de milioane de euro pentru acești români, începând de luna viitoare: ajutorul pentru susținere, confirmat oficial

În România, există o serie stufoasă de ajutoare sociale, unele mai cunoscute decât altele. Nu toate sunt însă pentru toți. Unele au caracter de susținere și sunt destinate românilor care activează în anumite domenii, după cum a confirmat premierul Nicolae Ciucă.

Începând cu mijlocul lunii viitoare, se vor face o serie stufoasă de plăți pentru susținerea fermierilor și a pieței laptelui. Acestea se vor realiza în două etape. Primele plăți se realizează începând cu 15 mai 2023 pentru cererile în valoare de 21,6 milioane de euro, pe baza cererilor depuse de crescătorii de vaci de lapte până la data de 23 martie 2023. Ulterior, se anunța o nouă sesiune de depunere a cererilor de plată, urmând ca plățile să se facă în al doilea semestru al anului 2023.

Sume generoase pentru fermierii României, pentru agricultori

„La nivelul Guvernului și al autorităților statului am făcut în aceste zile propria analiză și avem soluții pentru sprijinul fermierilor, al procesatorilor și pentru a ajuta piața laptelui, cu tradiție în România.

Este important să optimizăm funcționarea întregului lanț de producție și distribuție, de la fermier până la raft, punând în centrul preocupărilor consumatorul român. Grija noastră este ca toți cetățenii români să aibă acces la produsele necesare pentru un trai decent”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Pentru context, aceste ajutoare au ca scop, printre altele, compensarea agricultorilor și fermierilor români care au înregistrat pierderi financiare semnificativ în contextul războiului din Ucraina. Din acest motiv, Guvernul României speră să se alinieze realităților economice din piață cu aceste noi ajutoare ce urmează să fie virate de luna viitoare.

Dincolo de banii efectivi, pentru susținerea procesatorilor români din industria alimentară, se dorește îmbunătățirea și adaptarea, în viitorul cât mai apropiat, a măsurii potrivit căreia procesatorii beneficiază de o primă de 10% din valoarea producției prelucrate în România. Proiectul de act normativ se află deja în analiza și dezbaterea Parlamentului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele