16 ian. 2023 | 19:52

Vouchere gratis, de 15.000 lei, de la stat: lista românilor norocoși, pe ce criterii se dă ajutorul

ACTUALITATE
Vouchere gratis, de 15.000 lei, de la stat: lista românilor norocoși, pe ce criterii se dă ajutorul

O nouă categorie de români va beneficia de un sprijin financiar consistent din partea statului.

De data aceasta nu vorbim nici despre cei ce nu-și pot plăti facturile, nici despre aceia care au probleme legate de aprovizionarea cu alimente de bază. Voucherele în valoare de 15.000 de lei vizează femeile care vor să aducă pe lume copii, dar din varii motive nu pot și trebuie să apeleze la proceduri de fertilizare in vitro.

Interesant este că poți fi singură, într-o relație sau căsătorită pentru a beneficia de acești bani, deci faptul că ai sau nu ai un partener de viață nu te împiedică sub nicio formă!

Înainte de a oferi mai multe detalii legate de acest sprijin deosebit de important, trebuie punctate câteva elemente de context, ce stau la baza acestui program, de fapt. România are probleme demografice. Natalitatea este foarte mică, iar îmbătrânirea populației devine o problemă acută.

Pe lângă aceste aspecte, dorința de a avea un copil trebuie susținută de către stat, deoarece aducerea pe lume a unei vieți ar trebui încurajată de toți factorii de decizie, atât spre binele copilului, cât și al mamei și, desigur, al tatălui.

S-a stabilit! Banii sunt oferiți în două mari tranșe

Acestea fiind spuse, precizăm că o voucherele de 15.000 de lei vor fi distribuite, către fericitele beneficiare ale acestui program, în două tranșe. Prima tranșă în valoare de 5000 de lei este destinată pentru medicamente, iar a doua, în valoare de 10.000 de lei, pentru proceduri medicale.

Conform celor decise de Guvern, vor fi acceptate trei proceduri pe an, suma decontată fiind de 15.000 lei. adică circa 3.000 de euro, în două tranșe: un voucher pentru tratament de 5.000 lei și un voucher pentru procedura în sine, pentru embriotransfer, de 10.000 lei.

”Avem deja aproape 200 de dosare care au fost declarate eligibile, iar zilele acestea vor fi transmise şi primele vouchere. Practic, de săptămâna viitoare primii participanţi la program vor putea să înceapă tratamentul şi să-şi cumpere medicamentele din farmaciile partenere.

Vă asigur că analizăm cu atenţie toate solicitările, primim în continuare dosarele pe care ni le trimiteţi şi avem fonduri suficiente. Totuşi, ar fi bine să nu transmiteţi dosarele de mai multe ori pentru că analiza documentelor este una amănunţită şi astfel se îngreunează munca echipei din minister”, a transmis ministrul Familiei, Gabriela Firea.