23 oct. 2023 | 15:25

Volkswagen are probleme cu profitul: Ce se întâmplă cu producătorul german

ACTUALITATE
Volkswagen are probleme cu profitul: Ce se întâmplă cu producătorul german

Cel mai mare producător auto din Europa vede acum un nivel al profitului operațional.

Profitul scârțâie

Grupul Volkswagen și-a redus previziunile de profitabilitate pentru anul, după ce pierderile anterioare din acoperire au fost agravate de costuri mai mari și probleme legate de lanțul de aprovizionare în ultimul trimestru.

Citește și Volkswagen își schimbă strategia: ce urmează pentru grupul auto german

Cel mai mare producător de automobile din Europa vede acum un nivel al profitului operațional, anul trecut la aproximativ 22,5 miliarde de euro (23,8 miliarde de dolari), dar a lăsat neschimbat previziunile sale de venituri mai mari, a anunțat vineri. Aceasta urmează unei reevaluări a valorii tranzacțiilor de acoperire împotriva riscurilor, care afectează rezultatul așteptat al VW cu o pierdere de 2,5 miliarde de euro.

Perspective reduse

Analiza reduce efectiv perspectivele la 7%, în scădere de la 7,5% la 8,5%, potrivit analistului Bernstein Daniel Roeska. VW nu a specificat o nouă prognoză.

Compania a raportat venituri preliminare din trimestrul trei, care au ratat așteptările cu privire la costurile mai mari ale produselor pentru mărcile sale de volume, o problemă presantă pentru marca VW, în care compania se străduiește să elaboreze un plan major de eficiență pentru a crește câștigurile. Inundațiile care au afectat un furnizor din Slovenia au redus și producția de vehicule în timpul trimestrului.

Citește și Volkswagen nu pierde timpul: Ce modele electrice noi pregătesc nemții

Revizuirea VW și ratarea câștigurilor urmează ca CEO-ul Tesla, Elon Musk, a dat un ton prudent joia trecută. Liderul mașinilor electrice a raportat prima scădere trimestrială a vânzărilor în acest an, în timp ce marjele au scăzut la cel mai scăzut din ultimii patru ani. La o conferință telefonică, Musk a menționat în mod repetat impactul ratelor mari ale dobânzilor asupra încrederii consumatorilor.

Provocările crescc

Pe măsură ce provocările cererii cresc, VW a încetinit deja producția de vehicule electrice în unele locații, inclusiv la sediul său din Wolfsburg luna trecută, după inundațiile din Slovenia.

Citește și Volkswagen retrage un model cunoscut: Ce se întâmplă cu micuțul Up

În același timp, VW luptă să rămână relevantă pe piața de vehicule electrice din China, care a fost saturată de modele mai ieftine de la producătorii locali.