19 ian. 2023 | 14:20

Viktor Orban îi ia peste picior pe eurodeputații implicați în Qatargate: „Își fac echipă de fotbal în închisoare”

ULTIMA ORĂ
Viktor Orban îi ia peste picior pe eurodeputații implicați în Qatargate: „Își fac echipă de fotbal în închisoare”

Viktor Orban a comentat ultimele evoluții în scandalul de corupție din Parlamentul European, făcând o analogie cu fotbalulul și luându-i peste picior pe eurodeputații implicați în scandal. Premierul ungar a fost ironic la adresa Parlamentului European pe Twitter.

Orban ia peste picior Parlamentul European

„În acest ritm, în curând vor fi destui eurodeputați corupți după gratii pentru a-și forma propria echipă de fotbal în închisoare. Cine știe? Ar putea chiar să ajungă la #Euro2024”.

Orban a glumit pe seama faptului că Parlamentul European ar fi demarat procedura de ridicare a imunității a încă doi eurodeputați în urma scandalului de corupție Qatargate. Premierul ungar și-a încheiat postarea cu cuvintele deseori citate de Donald Trump:

„Este timpul să #draintheswamp în Bruxelles!” (o metaforă care înseamnă eradicarea corupției, expresie care a fost folosită frecvent de Donald Trump)

Evan Kaili, președintele socialist al PE, și trei dintre colegii săi au fost arestați pe 9 decembrie 2022 de către autoritățile belgiene în cadrul unei anchete de corupție.

Potrivit poliției, aproape 1,5 milioane de euro au fost confiscate în timpul unei percheziții în regiunea Bruxelles.

Ultimele evoluții ale scandalului de corupție

Poliția financiară italiană a arestat un contabil care are legătură cu două persoane implicate în ancheta de corupție din Parlamentul European.

Guardia di Finanza a arestat-o marți, la Milano, pe Monica Rossana Bellini, după ce procurorii belgieni au emis un mandat european de arestare, a confirmat poliția.

În decembrie, procurorii belgieni i-au reținut și inculpat pe Pier Antonio Panzeri, fost membru al Parlamentului European, și pe fostul său asistent Francesco Giorgi, împreună cu alte două persoane.

Aceștia se află în închisoare în Belgia, fiind acuzați preliminar de corupție, spălare de bani și asociere criminală.

Organizația neguvernamentală a lui Panzeri, Fight Impunity, se află, de asemenea, în centrul așa-numitului scandal Qatargate.

Marți a apărut informația că Panzeri a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu autoritățile belgiene pentru a face schimb de informații în schimbul unei pedepse mai blânde. Avocatul său a declarat că Panzeri a recunoscut că a fost liderul și participantul unei organizații criminale.