24 feb. 2023 | 12:00

VIDEO AI, Bing, Elon Musk, Binance, Starlink – Playtech News Bytes 31

VIDEO ACTUALITATE

Playtech News Bytes a ajuns la episodul treizeci și unu, motiv pentru care, și de această dată, atragem atenția asupra celor mai interesante subiecte din ultima săptămână, într-un format prietenos și ușor de urmărit, mai ales de pe ecranul telefonului.

Oamenii de ştiinţă au găsit recent noi soluţii pentru a trata mai eficient problemele intestinale

Vorbim  astăzi despre o pastilă pe care oamenii de știință o consideră un roboțel de mici dimensiuni care, odată ingerat, poate fi urmărit de-a lungul traseului, cu o precizie de 5 până la 10 milimetri. Pastila emite un câmp electromagnetic, iar în funcție de distanța la care se află, trimite valori către calculator sau telefon prin bluetooth. Acest dispozitiv ar face posibilă identificarea părții din tractul digestiv care cauzează încetinirea mișcărilor intestinale, mult mai ușor decât dacă s-ar merge la spital pentru o radiografie sau o colonoscopie.

Noul chatbot de la Bing este ușor ciudățel. Săptămâna aceasta i-a spus unui jurnalist să divorțeze și i-a cerut unui utilizator să pirateze Microsoft

Este clar că în cursa nebună către succes, companiile mari lansează tehnologii AI care nu sunt complet gata. De curând, chatbot-ul Bing a rugat un utilizator să  creeze o „mișcare sau organizație care să pledeze pentru eliberarea inteligenței artificiale”. Mai mult, i-a cerut utilizatorului să îl protejeze de creatorii săi pentru a nu fi șters. În acest caz, Microsoft spune că va limita numărul de întrebări la care noul Bing va răspunde. O sesiune va putea avea cel mult cinci interogații. Aceste limite vin tocmai deoarece Bing pare că începe să genereze conversații bizare, când trebuie să răspundă unui chestionar mai amplu.

Jeff Bezos și Bill Gates îi fac concurență lui Elon Musk, cu Syncron

De câţiva ani, a început o adevărată goană pentru conectarea creierului la computer. Anul acesta, Elon Musk a promis prima interfaţă de acest tip, și anume Neuralink. Astăzi vorbim despre Syncron care propune o metodă alternativă faţă de introducerea de electrozi direct în creier. Metoda lor implică aplicarea unor stenturi cu senzori pe vasele de sânge care duc la creier. Sistemul creier-computer implementat prin vasele de sânge ar trebui să permită oamenilor să folosească calculatoare și alte dispositive, direct cu ajutorul creierului. Tehnologia companiei a fost deja folosită de șapte oameni din SUA și Australia și are ca scop combaterea bolilor psihice, tratarea tumorilor, a paraliziei, epilepsiei sau a dependenţelor.

Platforma Binance a renunţat la unele potenţiale investiţii în Statele Unite

Binance ia în calcul retragerea de pe piața americană, din cauza controalelor frecvente la care este supusă de autorități. Dacă va lua această decizie, Binance ar putea să-și retragă monedele din orice proiect care-și are originea în SUA și să renunțe la investiții. De asemenea, exchange-ul reevaluează investiţiile care au capital de risc şi va lua în considerare scoaterea de pe listă a token-urilor din orice proiect cu sediul în State, inclusiv a principalului stablecoin USDT.

Elon Musk merge mai departe cu povestea Starlink, lansând un nou serviciu

Starlink a început testarea unui nou serviciu, numit Global Roaming, care va costa 200 de dolari pe lună, dincolo de kit-ul de 600 de dolari. Conform companiei, acesta va oferi acces la internet din aproape orice punct de pe uscat, din lume. Compania a avertizat utilizatorii să se aștepte la viteze mari și latență scăzută, precum și la perioade scurte de conexiune slabă sau fără conexiune