20 nov. 2023 | 11:09

Victoria surprinzătoare de la Dacia, e pe primul loc. Cu ce se laudă gigantul de la Mioveni în Europa

ACTUALITATE
Victoria surprinzătoare de la Dacia, e pe primul loc. Cu ce se laudă gigantul de la Mioveni în Europa

Cel mai nou raport despre piața auto din România atrage atenția asupra unei victorii fascinante pentru constructorul de la Mioveni. Dacia Sandero este din nou pe primul loc în Europa la vânzări, în timp ce vânzările de Tesla par să se fi prăbușit.

Conform datelor agregate de Autonews Europe, competiția pentru primul loc în clasamentul auto european s-a reflectat în ultima lună într-o schimbare a liderilor. Pentru a treia oară în ultimele 10 luni, Dacia Sandero este deținătoarea primei poziții, în timp ce Tesla Model Y pare să-și pierdut abilitatea de a mai genera interes printre amatorii de mașini electrice.

Citește și: Anunțul dimineții de la Dacia pentru români, mii de mașini vândute pe internet. Cât costă Sandero Stepway, Spring sau Duster

Dacia Sandero face valuri în Europa

În luna octombrie a acestui an, la nivel european, Dacia Sandero s-a bucurat de o creștere de 37,7% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, atingând astfel 21.100 de exemplare comercializate pe bătrânul continent. Victoria este cu atât mai impresionantă cu cât, în ultimele 2-3 luni, ritmul creșterii se domolise semnificativ. Este important de reținut că acest model se produce în egală măsură în uzinele Dacia de la Mioveni și din Maroc.

O prăbușire uimitoare a vânzărilor a suferit Tesla Model 3, care s-a reflectat în mai puțin de 10.000 de unități comercializate în octombrie 2023 la nivel european. Valoarea cu pricina plasează constructorul american pe locul 24 în clasament. Ca o notă importantă de subsol însă, Tesla nu are neapărat probleme și cu siguranță nu unele grave. Ce se vede în piață este o consecință a faptului că gigantul condus de Elon Musk efectuează livrările în valuri, ritmul este foarte diferit de la o lună la alta.

Ce mașini se vând în Europa, pe lângă Dacia

După Dacia Sandero care s-a aflat pe primul loc în Europa, poziția a doua în clasament a fost ocupată de Renault Clio (14.500 de unități), Toyota Yaris Cross (14.400 de unități), Peugeot 2008 (14.200) și Citroen C3 cu 14.100 de exemplare livrate.

Dacă ești curios de poziția celuilalt jucător autohton din piață, Ford Puma s-a aflat pe 8, cu 13.400 de exemplare. În ceea ce privește Dacia Duster, aceasta a scăzut cu 7,5% față de acum un an, în parte din cauza faptului că doritorii așteaptă iminenta lansare a noii generații. În orice caz, a vândut 9,300 de exemplare.

Citește și: Vestea de la Dacia așteptată de milioane de români. Când apar noile modele, când începe producția la Duster și Bigster

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele