Viața secretă a lui Elvis Presley: obsesie pentru arme, violență, furie. Regele rock & roll-ului “trăgea cu pistolul în tot ce apuca”

ACTUALITATE
Viața secretă a lui Elvis Presley: obsesie pentru arme, violență, furie. Regele rock & roll-ului “trăgea cu pistolul în tot ce apuca”
19 ian. 2023 | 22:03

Elvis Presley a avut un comportament foarte excentric, de la simțul său extravagant la îmbrăcăminte la obiceiuri alimentare, dar îi plăceau și armele.

În toamna anului 1970, Elvis a început să-și sporească securitatea personal, astfel a cumpărat obsesiv arme și a vizitat forțele de poliție din întreaga țară. El i-a oferit chiar președintelui Richard Nixon un Colt comemorativ, când a vizitat Biroul Oval din Casa Albă.

Fiul vărului lui Elvis, Billy Smith, Danny, a spus pe canalul său de YouTube: „În ceea ce ne privește pe noi, toți copiii și Lisa, nu a fost violent cu noi. Am văzut pistoale și arme la Elvis, o mitralieră Thompson și o pușcă. Dar fie le arăta, fie le folosea, fie le purta cu el. Eram în siguranță și nu ar fi făcut nimic de genul ăsta – să lase un pistol încărcat prin casă”.

Elvis Presley era imprevizibil, violent, însetat de atenție constantă

Cu toate acestea, atunci când era într-o schimbare de dispoziție, Regele îl scotea uneori la televizor sau la toaletă. Ultima lui iubită, Ginger Alden, și-a amintit de dragostea vedetei pentru arme, o „combinație periculoasă”.

Elvis și Ginger Alden, fosta lui iubită

Ginger a spus: „Citeam împreună și în toaletă era un zgomot. Elvis s-a ridicat și a părăsit camera, s-a întors cu o mitralieră și a început să tragă în toaletă”.

Mai mult, conform mărturiei lui Ginger, vedeta a tras cu pistolul în timp ce ea dormea, pentru că nu i-a dat iaurt.

„Mi-am ridicat capul şi ce-am văzut? Elvis stătea cu pistolul lui Magnum 57 în mână, lângă pat. Am îndrăznit să-mi întorc privirea şi am văzut gaura pe care o făcuse în tăblia patului. Ca explicaţie, Elvis a spus că trăsese înspre mine pentru că el voia iaurt, iar eu nu i-am oferit. Avea o nevoie mare de atenţie şi aşa alegea să şi-o exprime”, a povestit Ginger.

Elvis și Priscilla Presley, fosta lui soție

Priscilla Presley, fosta nevastă a cântărețului, a dezvăluit că s-a ales cu un ochi vânăt când a spus că nu-i place o melodie de-ale lui. Cu o altă ocazie, a aruncat cu un scaun în ea, din același motiv.

În mai multe ocazii, Elvis trăgea cu o armă la ceea ce urmărea la televizor, fie pentru distracție, fie pentru că nu-i plăcea ceea ce vedea. Cel de la casa din Palm Springs, cu o gaură de glonț prin ecran, este expus la Graceland și în ziua de azi.

Odată, Elvis aproape că și-a împușcat părțile intime, într-un accident terifiant. Billy și-a amintit cum odată au făcut o pauză de odihnă cu motocicleta, la o mică stație de service, când Elvis a trebuit să meargă la baie. Vărul Regelui a auzit un zgomot puternic din interiorul băii și a întrebat dacă este bine. Se pare că arma lui căzuse din toc și a lovit podeaua, cu o bubuitură puternică. Elvis a ieșit și i-a spus: „Ei bine, sunt norocos că nu mi-a distrus părțile intime!”.

Elvis Presley

Cântărețul chiar își lua arme la întâlnirile sale uneori, fosta iubită Mindi Miller amintindu-și cum mergea cu limuzina lui și stătea în picioare cu acoperișul deschis și ținea o pușcă în mână, pe stradă.

La fel ca James Bond, Elvis avea întotdeauna o armă în lângă pat, pentru a se proteja, ținând-o pe noptieră. Și când avea oaspeți în dormitorul său, la etaj, la Graceland, ocazional amenința în glumă că îl va “prinde”, dacă cineva nu era de acord cu părerea lui.

Așadar, supranumit „Regele Rock and Roll-ului” și considerat una dintre cele mai importante figuri culturale ale secolului XX, Elvis avea un comportament violent și imprevizibil. El avea probleme și cu drogurile, având o viață controversată. Cu toate astea, Presley rămâne cel mai bine vândut artist de muzică solo, conform Guinness World Records, cu vânzări estimate, din diverse surse, până la 500 de milioane – un miliard de dolari.