10 mai 2023 | 08:14

Vestea dimineții pentru toți românii care stau la bloc și la casă: se întâmplă cu facturile la gaz și este important

ACTUALITATE
Vestea dimineții pentru toți românii care stau la bloc și la casă: se întâmplă cu facturile la gaz și este important

Când vine vorba de facturile la energie ale românilor, acestea au suferit multiple transformări din cauza modificărilor legislative din ultimul. Din același motiv, au suferit și transformări radicale, iar mulți români s-au aflat în situația de a nu le mai putea achita.

Cea mai recentă problemă de acest gen pleacă de la facturile la gaze naturale ale românilor care stau la casă și la bloc. După ce nu au primit facturile chiar și de jumătate de an, acum au început să vină toate, în loc. Un pic ciudat este că multe dintre ele sunt cu sold negativ, pe minus, dar există o explicație. Totul pleacă de la modul incredibil de ineficient în care s-au adoptat modificările legislative anul trecut.

Ce se întâmplă cu facturile la gaz ale românilor

Ca să înțelegi mai bine fenomenul cu care se confruntă românii, merită să ai în vedere că există consumatori care au primit și trei facturi deodată, toate pe minus, cu valori deloc neglijabile de câteva sute de lei. După cum a explicat vicepreședintele ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei), motivul pentru această situație are legătură cu faptul că surprinzător de mulți români și-au redus consumul de energie în ultimul an, odată cu scumpirea galopantă a gazului și curentului. Din acest motiv, vor primi facturi de regularizare cu minus.

„Clienţii casnici chiar s-au preocupat să-şi reducă consumul în această perioadă critică de criză, chiar în condiţiile în care foarte mulţi au beneficiat de preţ plafonat şi nu le-a păsat, dar cei care nu au beneficiat se pare că s-au mobilizat şi au luat măsuri”, menționat vicepreședintele ANRE la acea vreme.

La această oră, sarcina legată de reglarea sistemului de facturare cade pe seama furnizorilor, care trebuie să-și actualizeze platformele software. Cel mai probabil, se va întâmpla asta până la finalul lunii mai. Consumatorii trebuie doar să aștepte noile facturi recalculate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele