10 mai 2023 | 12:25

Vacanțele în Grecia, din ce în ce mai ciudate: unde vor să se cazeze oamenii, ai fi uimit

ACTUALITATE
Vacanțele în Grecia, din ce în ce mai ciudate: unde vor să se cazeze oamenii, ai fi uimit

Anul 2023 se pregătește a fi un an record pentru cazările Airbnb, turismul intern și străin crescând rapid în sezonul de vară, scrie publicația OIKONOMIKOS TACHYDROMOS.

Turiștii au început să facă rezervări, deoarece cererea de cazare este în creștere totală.

Cu siguranță ceea ce contează în vacanță este locul și compania bună. Dar cum te-ai simți dacă ai alege ai sta cazat într-un loc neortodox, precum cele pe care le vezi în filme?

De exemplu, în căutarea de cazare prin Airbnb, pe lângă formele tradiționale de cazare, se găsesc și proprietăți de vacanță neobișnuite.

Oamenii din industria ospitalității au raportat pentru OT că în ultimii trei ani numărul de persoane care rezervă pentru a sta în spații de cazare ciudate a crescut. De la căsuțe în copac la peșteri și de la containere la butoaie uriașe de vin devin populare mai ales după pandemie.

„Cu cât mai extrem, cu atât mai izolat, cu atât mai atractiv…”, notează aceștia. Și nu, nu o fac din motive financiare, pentru cei care s-ar fi putut gândi la asta.

Prețurile sunt aceleași cu cele ale camerelor tradiționale dintr-un hotel sau proprietate Airbnb. În unele cazuri, chiar trebuie să bagi mâna adânc în buzunar pentru a-ți permite.

Unii antreprenori „vizionari” din Grecia au prins ideea și așteaptă turiști care gândesc „în afara cutiei”.

cazare in casuta din copac

 

Unde sunt cazările speciale și care este costul închirierii lor pentru o noapte?

În Grecia, acest tip de turism este încă la început și primește răspuns, după cum se poate observa din căutările pe platformele de închiriere de locuințe.

Astfel, poți găsi căsuțe în copac în Skiathos, Achaia, Preveza, Corfu, Amaliada și Zakynthos.

Prețurile pe noapte încep de la 80 de euro și ajung până la 900 de euro, în timp ce pentru majoritatea acestora proprietarii asigură un pat dublu, un pat supraetajat, o baie și un balcon cu vedere.
De asemenea, Wi-Fi gratuit, smart TV, ventilator și aer condiționat sunt disponibile în mai multe căsuțe în copac.

Cazarea într-o casă în copac este o experiență irepetabilă pentru că oferă libertate, o priveliște unică și, de asemenea, basmul pe care îl emană o casă situată pe un copac.

Paturile din lemn, hamacul și balconul oferă o estetică calmă și caldă.

cazare in pestera

 

Vacanță în peșteră

Dacă vrei un pic de lux în vacanță, ce zici să stai într-o peșteră? Airbnb-urile în peșteră sunt un trend de top și au cucerit mulți turiști pentru vacanțele lor de vară.

Și da, există și în Grecia. Santorini, Ios, Mykonos și Creta. Peșteri săpate în stâncă oferă o priveliște inedită.Prețurile pe noapte încep de la 140 de euro și ajung până la 1.400 de euro.

În ceea ce privește Grecia, există o mulțime de opțiuni în categoria camerelor private, oferind vizitatorilor un sentiment de ospitalitate prin prețuri accesibile. Înnoptările în camere private din Grecia au crescut cu aproximativ 50% anul trecut, comparativ cu 2021.

Prețul mediu al camerei este de 81 de euro când la nivel global este de 100 de dolari, calitatea rămânând ridicată, deoarece 80% dintre recenziile camerelor private din Grecia au primit cel mai mare rating de cinci stele. Cele mai bune categorii de rezervare pentru vizitatorii din Grecia sunt: ​​Plajă, Repere, Camere și Parcuri Naționale.