14 mart. 2023 | 18:25

Universul Star Wars, mai aproape de realitate: Disney a lansat un produs inedit

ACTUALITATE
Universul Star Wars, mai aproape de realitate: Disney a lansat un produs inedit

„Tin în mână o sabie laser adevărată”.

Disney a prezentat o sabie laser retractabilă la festivalul de tehnologie, film și muzică South by Southwest (SXSW). Videoclipurile de la talk-show, președintele Walt Disney Parks and Resorts, Josh D’Amaro, aprind și apoi retrag dispozitivul în fața mulțimii.

„Am cea mai tare slujbă din lume”, a spus D’Amaro publicului, adăugând „Am în mână o sabie laser adevărată”.

Mai mulți utilizatori de Twitter au indicat un brevet presupus a fi pentru această versiune a dispozitivului, depus de Disney. Conform brevetului, „dispozitivul cu sabie cu lamă retractabilă, iluminată intern” folosește motoare pentru a derula o „lamă” plină cu o bandă de lumini flexibile ascunsă în mânerul său.

„Dispozitivul include doi semi-cilindri lungi din plastic, iar aceste două elemente ale corpului lamei sunt rulate perpendicular pe lungimea lor, ceea ce creează cilindri compacti de material de volum mic care pot fi furnizați pe o pereche de bobine într-un mâner”, explică brevetul. , alături de modele pentru dispozitiv.

„Pentru extinderea lamei, un motor prevăzut în mâner derulează elementele corpului lamei din bobine. Fiecare element al corpului lamei trece printr-o cale de ghidare care formează lama care cuibărește elementele corpului lamei semicilindrice împreună în timp ce părăsesc mânerul. Pentru a retrage lama, procesul este invers.”

Sabia laser este folosită în spectacole de la Disney World, dar nu este în prezent pusă în vânzare publicului.

Adevărata sabie laser

Din cauza problemelor de siguranță și, probabil, a unei mulțimi de alte preocupări la fel de importante, sabia laser nu vă va tăia, așa cum o fac în filmele Star Wars. Cu toate acestea, un YouTuber amator a creat o sabie laser retractabilă, care a intrat anul trecut în Cartea Recordurilor Guinness.

Alex Burkan, care conduce canalul YouTube Alex Lab, a creat un dispozitiv care poate produce o lamă de plasmă lungă de 1 metru atunci când este pornită. Lama de 2.800 de grade Celsius poate chiar tăia oțelul.

„Componenta cheie a sabiei mele laser este un electrolizor”, a explicat Burkan pentru Guinness World Records. „Un electrolizor este un dispozitiv care poate genera o cantitate imensă de hidrogen și oxigen și poate comprima gazul la orice presiune fără un compresor mecanic.”

Cu toate acestea, spre deosebire de o sabie laser reală sau de cele prezentate de Disney, lama funcționează doar aproximativ 30 de secunde la putere maximă, făcând bătăliile cu sabie laser de scurtă durată, dacă nu au loc în apropierea punctelor de încărcare.

De asemenea, a adăugat Burkan, „uneori, sabia laser explodează în mână din cauza flashback-ului cu hidrogen”.