22 aug. 2023 | 09:07

Unde merg românii în concediu toamna. Țările preferate, cât costă un sejur de șapte nopți

ACTUALITATE
Unde merg românii în concediu toamna. Țările preferate, cât costă un sejur de șapte nopți

După ce în vârful sezonului estival turiștii români au preferat să-și petreacă vacanțele mai ales în țară, dar și în Grecia, Turcia, Spania și Bulgaria, cei care vor să meargă în concediu toamna s-au orientat către alte destinații, conform datelor unei agenții de turism.

Unde își vor petrece românii concediile, în septembrie și octombrie

În lunile de toamnă, destinații precum Turcia, Tunisia, Cipru și Egipt își fac loc în topul preferințelor, septembrie și octombrie fiind considerate luni ideale pentru călătorii în aceste locuri. Prețurile pentru aceste sejururi de șapte nopți încep de la 590 de euro per persoană.

Totodată, a fost observată o creștere semnificativă a cererii pentru destinații exotice cum ar fi Maldive și Thailanda, mai ales în perioada noiembrie-decembrie.

În ceea ce privește tendințele pentru sezonul toamnei în țară, stațiunea Băile Felix rămâne în topul preferințelor.

De asemenea, a fost observat un interes crescut pentru stațiunile balneoclimaterice care au investit în unități de cazare și facilități de tratament. Printre cele mai căutate stațiuni în lunile de toamnă se mai numără și Călimănești-Căciulata, Băile Herculane și Sovata.

Conform agenției de turism, vârsta medie a turiștilor care optează pentru stațiunile balneoclimaterice a scăzut, deoarece tot mai mulți tineri caută vacanțe pentru relaxare și îngrijire personală, incluzând proceduri de SPA & Wellness și înfrumusețare.

Topul destinațiilor de vacanță din august pentru români

Așa cum arată datele agenției de turism Eximtur, topul destinațiilor de vacanță din luna august este dominat de România, care este urmată de Grecia, Turcia, Spania și Bulgaria.

În cazul călătoriilor în România și Grecia, turiștii români au manifestat o preferință pentru hotelurile de patru și trei stele, cu o amplasare cât mai apropiată de plajă.

Hotelurile de cinci stele, de obicei rezervate în destinații ce oferă servicii all-inclusive, precum Turcia și Bulgaria, ocupă poziția a treia în rândul rezervărilor făcute pentru luna august.

Potrivit informațiilor oferite de compania de turism, cei mai mulți dintre turiștii români optează pentru vacanțe cu o durată de șapte zile.

Cele mai preferate stațiuni estivale din România în luna august sunt Mamaia, Băile Felix, Eforie Nord, Olimp și Venus. Valoarea medie a serviciilor turistice dedicate vacanțelor în România în luna august se situează la aproximativ 350 de euro per persoană.

S-a înregistrat o creștere de 30% în ceea ce privește numărul de turiști care au ales să călătorească în străinătate în luna august, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Bugetul mediu alocat pentru vacanțe în destinații internaționale este comparabil cu cel din august 2022, situându-se în jurul sumei de 660 de euro per persoană. Printre destinațiile preferate din străinătate se numără Creta din Grecia, Antalya din Turcia și Nisipurile de Aur din Bulgaria.