05 mai 2023 | 16:57

Anchetă la Suceava după ce un copil de 5 ani a murit înecat într-un canal. Autoritățile au fost alertate după 8 ore

ULTIMA ORĂ
Anchetă la Suceava după ce un copil de 5 ani a murit înecat într-un canal. Autoritățile au fost alertate după 8 ore

Un copil în vârstă de 5 ani a murit, joi seara, după ce a căzut cu bicicleta într-un canal cu apă din comuna Bilca, județul Suceava. Băiatul era însoțit de alți doi copii care nu au spus nimic timp de opt ore pentru că le-a fost frică să nu fie certați de familie. Poliția face verificări în acest caz.

Tragedia a avut loc, joi, când băiatul de cinci ani a ieșit să se joace cu fratele său și un prieten. La un moment dat copilul care se afla pe bicicletă a căzut în canalul micro-hidrocentralei de la Bilca.

Aproape opt ore a rămas copilul în canal, scrie ziarul local InformațiaTa, pentru că cei doi copii care l-au însoțit nu au spus nimic părinților de teamă să nu fie certați.

Autoritățile au fost alertate în jurul orei 20:00. La faţa locului s-a deplasat modulul SMURD al Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus cu o autospecială cu accesorii pentru descarcerare şi cu o ambulanţă cu echipaj de prim-ajutor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, trupul neînsufleţit al copilului, un băieţel în vârstă de aproximativ cinci ani, a fost identificat în jurul orei 21.30, la o distanţă de circa 2.000 de metri faţă de locul în care ar fi fost văzut ultima oară.

Poliţiştii efectuează cercetări în acest caz, pentru stabilirea împrejurărilor şi cauzei producerii accidentului.