19 oct. 2023 | 09:23

Trucurile prin care poți reduce cheltuielile pe căldură. Obiectele banale care te ajută să faci economie

ACTUALITATE
Trucurile prin care poți reduce cheltuielile pe căldură. Obiectele banale care te ajută să faci economie

Două trucuri simple te ajută să îți reduci cheltuielile pe căldură. Ai nevoie de doar două obiecte banale dacă vrei să reușești să faci economie în timpul sezonului rece.

Ce obiecte poți folosi pentru a scădea costul căldurii

Aproximativ o cincime din căldură poate fi pierdută prin ferestre și uși care nu au pierderi, ceea ce duce la o creștere a costurilor pentru încălzirea optimă a locuinței.

Două obiecte banale pe care cel mai probabil le ai deja în casă te pot ajuta să reduci costurile pentru încălzire.

Unul dintre acestea este o simplă lumânare. O poți folosi pentru a afla pe unde intră aer rece în casă. Dacă lumânarea pâlpâie lângă ferestre și uși, este necesară etanșarea.

Este bine ca înainte de iarnă să îți verifici ferestrele. Dacă fitingurile nu se închid corect, acestea ar trebui să fie reajustate. În plus, este importantă repararea zonelor mici deteriorate sau vopseaua puternic deteriorată a ferestrelor.
Repararea petelor mici de rugină crește și durata de viață a ferestrelor și ușilor.

Cel de-al doilea obiect ce poate reduce costurile pentru încălzire

Cel de-al doilea obiect ce te ajută să îți reduci costurile pentru încălzire este folia de aluminiu. Pentru a preveni pierderile de căldură prin perete, poți atașa folie reflectorizantă sau folie de aluminiu în spatele tuturor caloriferelor de pe pereții exteriori.

Mai întâi, folia de aluminiu este atașată pe o placă subțire sau pe o bucată de carton pentru a facilita introducerea în spatele radiatorului. Apoi, cartonul este tăiat astfel încât această izolație să poată fi atârnată de cele două console de perete ale radiatorului fără probleme.

De asemenea, pierderile de căldură pot fi prevenite prin izolarea temeinică a țevilor înainte de începerea sezonului rece, astfel încât căldura să ajungă în locuință și să nu se piardă în timp.