11 iul. 2023 | 10:37

Trailerul Oppenheimer pune în lumină genialitatea filmului lui Nolan: când se lansează

ACTUALITATE
Trailerul Oppenheimer pune în lumină genialitatea filmului lui Nolan: când se lansează

O nouă prezentare pentru Oppenheimer evidențiază angajamentul impresionant al regizorului Christopher Nolan față de realizarea de filme unice și amploarea uriașă a filmului.

Cu Cillian Murphy în rolul principal, Oppenheimer relatează viața fizicianului teoretician american J. Robert Oppenheimer, omul responsabil în mare măsură de inventarea bombei atomice. Filmul, care are un buget de o sută de milioane de dolari, reunește probabil cea mai impresionantă distribuție din cariera lui Nolan și pune în prim-plan talentul regizorului de a spune povești fără utilizarea CGI.

Acum, înaintea datei de lansare a lui Oppenheimer, mai târziu în această lună, un nou trailer de prezentare distribuit de canalul YouTube Universal Pictures evidențiază efectele practice, decorurile, distribuția și amploarea filmului. Vezi noul trailer mai jos.

Oppenheimer se va lansa pe 21 iulie

Emily Blunt, Robert Downey Jr. și alții îi îndeamnă pe fani să vadă filmul pe cel mai mare ecran posibil, pentru a înțelege viziunea lui Nolan.

De la primele sale filme, Nolan și-a menținut angajamentul de a face filme folosind doar efecte practice ori de câte ori este posibil. Deși multe dintre filmele sale s-au bazat cu siguranță pe efecte vizuale pentru anumite secvențe, realizatorul încearcă în mod constant să-și întemeieze povestea în locații reale cu cascadorii reale. Chiar și Interstellar, un film care prezintă multe scene cu călătorii în spațiu, a realizat unele dintre aceste secvențe folosind metode practice surprinzătoare.

Oppenheimer continuă aceeași tradiție și o duce, de fapt, la un nivel cu totul nou, Nolan susținând că filmul are „zero CGI” pe toată durata de rulare. Asta nu înseamnă că filmul nu conține efecte vizuale, care pot fi folosite pentru a îmbunătăți imaginile captate în cameră. Această afirmație este cu atât mai impresionantă, având în vedere că Oppenheimer recreează testul Trinity, prima explozie nucleară.

Folosirea metodelor practice pentru a recrea o explozie nucleară este completată doar de distribuția impresionantă a filmului. Pe lângă utilizarea unor locații istorice reale, cum ar fi casa lui Oppenheimer, producția a construit, în esență, un întreg oraș mic pentru a servi drept recrearea Los Alamos. Rămâne de văzut cum se compară Oppenheimer cu filmele anterioare ale lui Nolan, dar cu siguranță se preconizează a fi cea mai impresionantă lucrare a sa din punct de vedere tehnic de până acum.