Top 25 cele mai periculoase alimente din lume care ucid oamenii

VISTA
Top 25 cele mai periculoase alimente din lume care ucid oamenii
07 apr. 2023 | 17:25

Azi avem pentru voi un material extrem de util, mai ales dacă  vă place să călătoriți des. Este vorba de un top realizat de o agenție de turism care a adunat cele mai periculoase 25 de alimente din întreaga lume.

Poate părea greu de crezut pentru unii, dar există alimente care pot ucide pe loc oamenii. Potrivit farandwide.com, acesta este cazului produsului Casu Marzu, un tip de brânză din Sardinia. Dar hai să aflăm împreună mai multe alimente periculoase!

Cele mai periculoase alimente din lume

Ciupercile sălbatice – sunt extrem de periculoase, chiar fatale. Pot provoca vărsături, dureri de stomac, leziuni ale ficatului, rinichilor și inimii.

Rubarba – frunzele plantei conțin acid oxalic, ce poate duce la diaree, greață, dificultăți de respirație, arsuri în gură, dureri de ochi sau insuficiență renală.

Laptele crud – nepasteurizat, poate conține E. coli, salmonella, listeria și alte bacterii care duc la toxiinfecții. Unii specialiști susțin că laptele crud conține mai mult calciu, vitamina D și probiotice.

Carambola – fructul stea conține toxine numite caramboxine, periculoase pentru cei cu afecțiuni renale. Poate cauza convulsii sau moartea.

Caju crud – cel din natură conține urushiol, o substanță chimică periculoasă care este eliminată prin procesarea în fabrici. Consumul poate duce la erupții cutanate și umflături.

Silverstripe Blaasop – peștele poate cauza probleme de respirație, circulație sau paralizie dacă nu e preparat corect. Are o toxină în ficat, în organele reproducătoare și în piele care îl face periculos.

Peștele balon – conține o otravă mortală numită tetrodotoxină, de până la 1.200 de ori mai mortală decât cianura și pentru care nu există antidot.

Creierul de maimuță – poate cauza boala Creutzfeldt-Jakob, o afecțiune neurologică degenerativă care îți va afecta creierul, va cauza demență și apoi moartea.

Caracatița vie – poate ucide prin tentaculele sale, chiar dacă ea e moartă. Ventuzele pot fi active și se pot prinde de limbă sau gât, ducând la sufocare.

Rechinul din Groenlanda – carnea lui fermentată devine periculoasă dacă nu este preparată corect. Toxinele pot cauza amețeli sau pierderea cunoștinței.

Nomura – cea mai mare meduză din lume poate ucide și în apă, și în farfurie. Toxinele numite glicoalcaloizi pot duce la crampe, diaree, dureri de cap, comă și moarte.

Larb – această salată din carne crudă, provenită de la diverse animale, poate cauza trichineloză, rabie sau o infecție mortală cu Streptococcus suis. Consumul poate cauza dureri abdominale, vărsături și scaune dese.

Crustacee și moluște – proteinele din homar, scoici, crabi, stridii și creveți pot provoca o reacție alergică imediată. Apar erupții cutanate, mâncarime, dificultăți la respirație și nevoia urgentă de adrenalină.

Feseekh – este un pește fermentat care se prepară timp de 1 an, uscat în soare și în sare. După fermentare poate apărea bacteria Clostridium botulinum ce poate duce la botulism – paralizie care începe la nivelul feței și continuă prin corp.

Fructele de soc – pot fi confundate ușor cu afinele. Consumate crude, pot provoca greață, vărsături și diaree severă. Este recomandat ca fructele să fie coapte bine și gătite înainte de consum.

Tapioca – devine periculoasă dacă nu e rafinată corect. Conține toxina linamarin, care este transformată în cianură de hidrogenul din corpul tău și poate provoca otrăvirea.

Respirația Dragonului – este cel mai periculos ardei iute din lume, cu 2,48 milioane de unități pe scara Scoville. Capsaicina lui te poate arde pe interior grav, îți poate închide căile respiratorii și provoca un șoc anafilactic.

Arahidele – pot cauza o alergie serveră, chiar mortală, ce poate fi activată și de banala nucă. Apar tulburări de respirație, gâtul se umflă și anafilaxia. Mai pot apărea: scăderea tensiunii arteriale, leșin și amețeli.

Casu Marzu – cea mai horror brânză din Sardinia. Este lăsată să fie mâncată de viermi care își depun ouăle în ea, pentru a o fermenta. Consumată cu larve în ea, te poți trezi cu găuri în intestine.

Manioc/Cassava – leguma populară în Africa și America de Sud trebuie gătită mereu. Consumată crudă, îți va livra o doză mare de linamarină, o otravă la fel de toxică cum este și cianura.

Germenii de fasole – pot conține bacterii deoarece sunt cultivați în condiții calde și umede. Pot avea E.coli, salmonella și listeria, extrem de periculoase pentru om

Ackee – acest fruct roșu aprins este extrem de popular în Jamaica, dar și periculos. Neajuns la maturitate, are semințe toxice care otrăvesc cu ușurință orice om.

Absint – Făcută din frunze de pelin, anason verde, fenicul și alte ierburi, băutura alcoolică poate provoca convulsii, insuficiență renală, degradare musculară, tremor, amețeli și coșmaruri. Totul din cauza substanței tuyonă pe care o conține.

Broasca taur din Namibia – delicatesa are multe toxine menite să alunge prădătorii, inclusiv oamenii. Cele mai periculoase sunt exemplarele tinere, neîmperecheate.

Scoici de sânge – această delicatesă din China se consumă doar gătite foarte bine. Conțin adesea viruși care aduc hepatită A, tifoidă și dizenterie deoarece se adună din apă poluată.