09 mart. 2023 | 02:57

TikTok dispare din România, care sunt șansele: anunțul oficial de la Guvern

ACTUALITATE
TikTok dispare din România, care sunt șansele: anunțul oficial de la Guvern

Celebra rețea de socializare TikTok, ce are mare succes printre români, a intrat în vizorul autorităților guvernamentale și, în curând, acestea vor lua o decizie importantă în privința sa.

Este vorba despre un anunț proaspăt făcut de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, ce efectuează verificări privind informațiile colectate de platforma TikTok.

De asemenea, specialiștii noștri vor să afle și ce face TikTok cu informațiile colectate, dacă și în ce scopuri le folosește.

Desigur, toate aceste demersuri sunt efectuate în beneficiul utilizatorilor, dar poate fi vorba și despre o chestiune de siguranță națională, în contextul în care platforma a ajuns să fie deosebit de populară printre conaționalii noștri de toate vârstele.

Când dispare TikTok din România și de ce se teme Guvernul?

După ce aceste cercetări vor fi finalizate, autoritățile competente vor lua o decizie privind TikTok. E posibil să asistăm la orice scenariu, totul va depinde de concluziile la care vor ajunge experții ce se ocupă de analiză.

„Este un lucru pe care îl evaluăm în aceste zile cu toate instituţiile implicate, e un lucru foarte bun şi un exemplu foarte bun pe care ni-l daţi, pentru că, dacă nu am avea legea securităţii cibernetice, dacă ea nu va fi operaţionalizată, ne va fi foarte greu să intervenim în asemenea cazuri. Legea care a trecut ieri de Curtea Constituţională realmente creează pârghiile pentru ca statul român să intervină mult mai eficient în cazul unor asemenea pericole”, a afirmat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, la Palatul Victoria.

Interesantă a fost poziția ministrului și când i s-a spus că Senatul are un cont de TikTok. Iată răspunsul acestuia: „România a fost printre primele state europene care au interzis prin lege autorităţilor să cumpere asemenea soluţii.

Deci, şi aici trebuie să analizăm şi, odată ce vom avea o analiză finală, vom emite o dispoziţie în acest sens. (…) Vom lua o decizie de îndată ce finalizăm această analiză pentru că nu vrem să generăm o reacţie adversă, dacă nu este cazul în acest moment”, a explicat Sebastian Burduja.