04 mart. 2023 | 07:55

Filtrul TikTok, bazat pe inteligență artificială, care te face de nerecunoscut chiar și pentru mama ta

ACTUALITATE
Filtrul TikTok, bazat pe inteligență artificială, care te face de nerecunoscut chiar și pentru mama ta

Un nou filtru TikTok, pe bază de inteligență artificială (AI), i-a șocat pe utilizatori, din pricina faptului că se dovedește a fi mult prea realist, aproape periculos de realist.

Filtrul de frumusețe TikTok numit „Bold Glamour” a devenit viral pe platforma de socializare în ultimele săptămâni și a fost folosit în peste 5,9 milioane de videoclipuri, până în prezent.

Filtrul folosește cea mai recentă tehnologie de învățare automată pentru a mapa fața unui utilizator TikTok și pentru a-i modifica în mod convingător aspectul, astfel încât să-l facă mult mai frumos decât în realitate și, poate, de nerecunoscut chiar și pentru părinții săi.

Filtrul programat de AI este atât de real încât i-a lăsat pe utilizatorii TikTok incapabili să facă diferența între realitate și ficțiune, ceea ce ar putea să fie o problemă, în viitor.

Unii utilizatori cred că acest filtru TikTok ar trebui interzis

„Acest filtru trebuie interzis”, a declarat influențatorul Twitch Keify Bankhead, într-un clip.

Într-un alt videoclip, care a strâns peste 8,6 milioane de vizualizări, creatoarea de conținut Rosaura Alvarez spune: „Aceasta este problema… Nici măcar nu mai poți spune că este un filtru”.

Creatorul Effecthouse, Luke Hurd a explicat că ar fi fost nevoie de o echipă de personal de la TikTok, mai degrabă decât de un creator individual, pentru a dezvolta un filtru atât de precis.

El a mai spus că filtrul Bold Glamour rareori se defectează pentru că folosește procesarea imaginii AI.

Filtrele de frumusețe de pe rețelele sociale pot avea un impact periculos asupra utilizatorilor. Într-un document intern, Meta a dezvăluit că este conștientă de efectele toxice și dăunătoare pe care le au aplicațiile de acest tip asupra femeilor.

Documentul a raportat că „treizeci și doi la sută dintre fetele adolescente au spus că atunci când se simțeau dezamăgite de aspectul fizic, Instagram le făcea să se simtă și mai rău”.

@ros.july ❗️do not trust what you see on TT #fyp #trend #fake #filter #fakebeauty ♬ If you see this follow me lol – Mary🪬

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele