11 mai 2023 | 14:16

Teoria Pământului plat: ce a făcut un adept al teoriei conspirației, într-un videoclip pe Twitter, e de-a dreptul ridicol

ACTUALITATE
Teoria Pământului plat: ce a făcut un adept al teoriei conspirației, într-un videoclip pe Twitter, e de-a dreptul ridicol

În ultima vreme, au apărut multe teorii ale conspirației, de la 5G la mișcarea „păsările nu sunt reale”. Mulți s-au concentrat asupra pandemiei de Covid-19 și a vaccinurilor dezvoltate pentru a proteja oamenii de aceasta. Pe scurt, toate au fost sumbre și prea dăunătoare pentru a fi în vreun fel „distractive”.

Ei bine, acum „bunicul” teoriilor conspirației s-a întors pe rețelele de socializare. Un videoclip cu un Pământ plat care demonstrează accidental că Pământul este rotund a fost distribuit pe Twitter.

În videoclip, Pământul plat face un experiment foarte simplu, tăind o gaură în două panouri de gard la exact 5,18 metri deasupra nivelului apei. Apoi îi distanțează la o anumită distanță și introduce o lumină prin găuri, pentru a fi surprins de o cameră pe cealaltă parte.

Adeptul teoriei conspirației Pământului plat a dovedit, accidental, că Pământul nu e plat

Dacă Pământul ar fi plat, ceea ce nu este, el ar fi putut să vadă lumina trecând prin ambele găuri și la camera sa. Deoarece nu este plat, nu a putut vedea lumina, care din cauza curburii Pământului ar trebui să se îndoaie (sau să fie mai sus) pentru a fi văzută.

Desigur, lumina nu se vede până când asistentul său o ține mai sus deasupra capului. După ce a dovedit accidental curbura Pământului, el spune „interesant”.

Adeptul teoriei conspiraționiste pământului plat, care a fost filmat pentru documentarul Netflix Behind The Curve, este departe de a fi singura persoană care și-a propus să demonstreze că Pământul e plat, doar pentru a fi dezamăgit.

Flat-eartherii, acei oameni care cred că Pământul este plat, au plănuit chiar o expediție până în Antarctica, pentru a demonstra lumii că acolo se află capătul Pământului. Inutil să spun că au eșuat.