29 aug. 2023 | 10:29

Sony va lansa un PlayStation portabil: când va intra pe piață PlayStation Portal, ce preț va avea

ACTUALITATE
Sony va lansa un PlayStation portabil: când va intra pe piață PlayStation Portal, ce preț va avea

Sony va lansa PlayStation Portal portabil mai târziu în acest an, la 199,99 USD.

Sony se pregătește să lanseze gadgetul său portabil de jocuri, PlayStation Portal, la sfârșitul acestui an. Dispozitivul portabil va permite utilizatorilor să transmită în flux jocurile lor preferate PS5 prin Wi-Fi, oferind un ecran LCD de 8 inci cu o rezoluție de 1080p care rulează la 60 fps.

Potrivit Hideaki Nishino, Senior VP of Platform Experience la Sony Interactive Entertainment, PlayStation Portal se va sincroniza cu PS5 de la distanță prin Wi-Fi – deci, indiferent dacă vă aflați în mijlocul unui joc pe PS5 sau în deplasare, vă puteți bucura de jocurile acceptate stocate pe PS5, folosind controlerul DualSense.

PlayStation Portal se va lansa anul acesta

Controlerele de pe PlayStation Portal arată izbitor de asemănător cu controlerele DualSense pentru PS5, cu declanșatoare adaptive și feedback haptic, oferind probabil utilizatorilor o experiență similară cu utilizarea controlerului DualSense obișnuit.

Gadgetul poate fi folosit și pentru redarea media, dar este important să ne amintim că se bazează pe Wi-Fi pentru orice.

Dispozitivul nu va funcționa cu viitorul serviciu de streaming în cloud al Sony pentru jocurile PS5. În termeni simpli, PlayStation Portal este conceput pentru a transmite în flux jocurile PS5 pe care le aveți deja pe PS5 pe dispozitivul portabil. Veți avea nevoie de o conexiune Wi-Fi de cel puțin 5 Mbps, dar Sony recomandă 15 Mbps pentru cele mai bune rezultate.

Într-un scurt test făcut de IGN cu consola, nu a fost raportată nicio întârziere vizibilă, ceea ce este ceva extrem de important, deoarece jocurile în flux prin Wi-Fi pot fi uneori nesigure.

În ceea ce privește funcția audio, PlayStation Portal nu acceptă Bluetooth, așa că nu puteți folosi căști fără fir sau căști Pulse 3D de la Sony. În schimb, folosește tehnologia wireless PlayStation Link, promițând sunet de înaltă calitate.

Acest nou echipament audio se poate conecta la un PS5 printr-un adaptor USB. Având în vedere zvonurile despre un PS5 „Slim” în curs de dezvoltare, este posibil ca PlayStation Link să devină o caracteristică standard în viitoarele modele PS5. Dispozitivele terțe pot interveni și ele în acțiune.

Specificul despre durata de viață a bateriei PlayStation Portal este încă un mister, dar Sony vizează ceva comparabil cu cele șapte până la nouă ore ale controlerului DualSense. Cunoscut anterior sub numele de Project Q, PlayStation Portal nu are încă o dată reală de lansare, dar zvonurile sugerează că ar putea fi anunțat în noiembrie. Pentru moment, prețul este de 199,99 USD.